Kanoyn maθημα στο πατωμα στο πανεπιστημιο αθηνων...

Απίστευτες σκηνές που καταδεικνύουν το μέγεθος του προβλήματος στο Πανεπιστήμιο Αθηνών μετά τις αθρόες μετεγγραφές φοιτητών κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός...
κατά τη διάρκεια του ανοιχτού μαθήματος του Τμήματος Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία.

Φοιτητές υποχρεώνονται να κάνουν μάθημα στο πάτωμα καθώς δεν περισσεύει ούτε... μισή καρέκλα για τους πρωτοετείς φοιτητές.
Σημειώνεται ότι στο συγκεκριμένο τμήμα ο αριθμός των φοιτητών από μετεγγραφή είναι μεγαλύτερος αυτού από τις πανελλαδικές εξετάσεις.

Παρόμοια θα είναι σε λίγο καιρό η εικόνα και σε άλλα τμήματα του ΕΚΠΑ καθώς ο αριθμός των πρωτοετών φοιτητών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών αυξήθηκε κατά 30% λόγω της διαδικασίας των μετεγγραφών με κοινωνικά κριτήρια σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το ΕΚΠΑ.

Ο αριθμός αυτός μάλιστα αναμένεται να αυξηθεί έτι περαιτέρω καθώς το πανεπιστήμιο περιμένει από το υπουργείο Παιδείας τους πίνακες με τους φοιτητές που θα καταθέσουν αίτηση μετεγγραφής για οικονομικούς λόγους.

Συγκεκριμένα μέσω των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων στις σχολές του Πανεπιστημίου Αθηνών εισήχθησαν 5.812 φοιτητές ενώ μέσω μετεγγραφών λόγω κοινωνικών κριτηρίων στα αμφιθέατρα των σχολών αναμένεται να βρεθούν επιπλέον 1.799 φοιτητές.

Οι αριθμοί αυτοί κάνουν το Πανεπιστήμιο Αθηνών να μιλά για μια κατάσταση «μη διαχειρίσιμη» καθώς «σε πολλές περιπτώσεις η κατάσταση καταλήγει σε διπλασιασμό ή υπερδιπλασιασμό του αριθμού των εισακτέων».

Γι' αυτό και απευθύνει έκκληση στην πολτεία να ενισχύσει το πανεπιστήμιο με διδακτικό προσωπικό, δοικητικά στελέχη και οικονομικούς πόρους. Διαφορετικά «είναι μαθηματικά βέβαιο ότι το Ε.Κ.Π.Α. θα οδηγηθεί σε συμφόρηση υποχρεώσεων και αδιέξοδο λειτουργίας του», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Σε επίπεδο σχολών ιδιαίτερη προτιμήση φαίνεται ότι δείχνουν οι φοιτητές στα δύο τμήματα της σχολής Επιστημών της Αγωγής (Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης και Τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία) για τα οποία 360 φοιτήτες κατέθεσαν αίτηση μετεγγραφής την ώρα που 386 ήταν οι φοιτητές που πέρασαν μέσω πανελλαδικών. Παρόμοια εικόνα και στην Ιατρική (200 από πανελλαδικές, 134 από μετεγγραφές), στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (143 από πανελλαδικές και 135 από μετεγρραφές) και στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας (159 από εξετάσεις, 139 από μετεγγραφές).

Αντίθετα υπάρχουν επτά τμήματα για τα οποία δεν κατατέθηκε ούτε μια αίτηση για μετεγγραφή φοιτητή (Τμήμα Μεθοδολογίας, Ιστορίας και Θεωρίας της Επιστήμης, Τμήμα Τουρκικών Σπουδών, Τμήμα Αγγλικής Φιλολογίας, Τμήμα Ισπανικής Γλώσσας, Τμήμα Ιταλικής Γλώσσας, Τμήμα Μουσικών Σπουδών, Τμήμα Σλαβικών Σπουδών), το Τμήμα Οδοντιατρικής που δέχθηκε μια αίτηση, το Τμήμα Γερμανικής Γλώσσας που δέχθηκε δύο και το Τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης που δέχθηκε τρεις.

Δείτε τον αναλυτικό πίνακα
Keywords
Τυχαία Θέματα