Eξαρθρωση δικτυου στην ισπανια που εστελνε ισλαμιστες στη συρια...

18:45 14/3/2014 - Πηγή: Fimotro
Εξαρθρώθηκε σπείρα στην Ισπανία και το Μαρόκο, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το ισπανικό υπουργείο Εσωτερικών την Παρασκευή. Πρόκειται ...
για δίκτυο το οποίο οργάνωνε την αποστολή τζιχαντιστών, κυρίως στη Συρία, με τη σύλληψη επτά ανθρώπων και στις δύο χώρες.

«Τέσσερις άνθρωποι συνελήφθησαν στην Ισπανία, τρεις στη Μελίγια, ένας στη Μάλαγα, μεταξύ αυτών ο επικεφαλής του δικτύου, και τρεις στο Μαρόκο», ανέφερε το υπουργείο. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, πρόκειται «για το πιο σημαντικό δίκτυο αποστολής τζιχαντιστών
στη Συρία και σε άλλες περιοχές όπου μαίνονται ένοπλες συρράξεις». Η επιχείρηση δεν έχει ολοκληρωθεί, επισημαίνει το υπουργείο Εσωτερικών, γεγονός που σημαίνει ότι ενδέχεται να υπάρξουν και άλλες συλλήψεις.

Να σημειωθεί πως σε διαφορετική ανακοίνωση οι μαροκινές αρχές διευκρίνισαν ότι τρεις άνθρωποι οι οποίοι συνελήφθησαν στο βασίλειο βρίσκονταν στην Λάρουι, 20 χιλιόμετρα νοτίως της Μελίγια. Πρόκειται για τον εγκέφαλο του δικτύου, ο οποίος διέμενε στη Λάρουι προτού εγκατασταθεί στον ισπανικό θύλακα, απ’ όπου «έστειλε ομάδα εθελοντών διαφορετικών εθνικοτήτων για να πολεμήσουν στο Μαλί, τη Συρία και τη Λιβύη», σημείωσε το μαροκινό υπουργείο Εσωτερικών.

Το Εθνικό Κέντρο Αντιτρομοκρατικού Συντονισμού χαρακτήρισε αυξημένη την απειλή μιας ισλαμιστικής επίθεσης στην Ισπανία, υπογράμμισε από την πλευρά του το ισπανικό υπουργείο Εσωτερικών. «Είναι προφανές ότι η Ισπανία βρίσκεται μεταξύ των στρατηγικών στόχων του παγκόσμιου τζιχάντ», πρόσθεσε. Από το 2004 έχουν συλληφθεί στην Ισπανία 472 τζιχαντιστές, ενώ από τον Απρίλιο του 2012 ως τον Νοέμβριο του 2013, 20 τζιχαντιστές, ηλικίας 15 έως 49 ετών, έφυγαν από την Ισπανία για να πολεμήσουν στη Συρία.

Συλλήψεις και στη Γαλλία
Δικαστική πηγή της Γαλλίας ανακοίνωσε εξάλλου ότι συνελήφθησαν τρεις άνδρες και μία γυναίκα οι οποίοι οργάνωναν την αποστολή τζιχαντιστών στη Συρία, εκ των οποίων τρεις τέθηκαν υπό προσωρινή κράτηση. Τα τέσσερα άτομα, 21 ως 28 ετών, κατηγορούνται για σχέση με εγκληματίες που εμπλέκονται σε τρομοκρατική οργάνωση, χρηματοδότηση τρομοκρατίας, πλαστογραφία και χρήση πλαστών εγγράφων και απάτη, διευκρίνισε η πηγή.
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα