Bofa: κλείσιμο της αξιολόγησης το… καλοκαίρι!

18:25 28/2/2017 - Πηγή: Fimotro

Παράταση των διαπραγματεύσεων για τη β’ αξιολόγηση έως το καλοκαίρι, αναμένει η Bank of America Merrill Lynch, η οποία εκτιμά πως μία τέτοια εξέλιξη θέτει σε κίνδυνο τη συμμετοχή της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας

(ΕΚΤ).

Σε ειδική ανάλυση για την ελληνική οικονομία, η επενδυτική τράπεζα διαπιστώνει ότι παρά το «μικρό βήμα προόδου», οι δύο πλευρές απέχουν παρασάγγας από την επίτευξη μίας τελικής συμφωνίας. «Παρά την υποχώρηση της ελληνικής πλευράς στο ζήτημα των συντάξεων και της φορολογίας, εξακολουθούν να υπάρχουν εκκρεμή ζητήματα, όπως αυτό της συμμετοχής του ΔΝΤ» αναφέρει, μεταξύ άλλων, η Bank of America.

Στο ίδιο πλαίσιο, εκτιμά ότι οι καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση της συμφωνίας θα συνεχίσουν να παρατείνουν το θρίλερ της διαπραγμάτευσης, έως τις πληρωμές του καλοκαιριού, όταν και τελικά, θα επέλθει το κλείσιμο της β’ αξιολόγησης.

«Η λήξη των ελληνικών ομολόγων τον Ιούλιο, θα αναγκάσει τις εμπλεκόμενες πλευρές να έρθουν σε ένα συμβιβασμό» τονίζει η τράπεζα. Αυτή η εξέλιξη, σπεύδει να προσθέσει, ενδεχομένως θα συνεπάγεται και την αναβολή της ένταξης της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE) της ΕΚΤ.

«Εάν η Ελλάδα ενταχθεί σ’ αυτό αργότερα, τότε τα οφέλη θα είναι περιορισμένα, καθώς το QE θα βρίσκεται στα τελικά του στάδια» εξηγεί, παράλληλα.

Η αμερικανική τράπεζα κάνει ειδική μνεία και στο ενδεχόμενο ενός τέταρτου προγράμματος βοήθειας, διευκρινίζοντας βέβαια, ότι μία τέτοια εξέλιξη θα χρειαστεί να «περιμένει» έως ότου συγκροτηθούν οι νέες κυβερνήσεις σε Γερμανία και Ολλανδία.

Εκτυπώστε το Αρθρο Εκτύπωση mail to Email

Keywords
Τυχαία Θέματα