Aγχωνεστε ευκολα ; οδηγος επιβιωσης...

19:47 3/3/2014 - Πηγή: Fimotro
Σίγουρα όλοι κάποια στιγμή στη ζωή μας έχουμε αισθανθεί αγωνία, αβεβαιότητα ή ακόμη και φόβο στη σκέψη μίας εξέτασης ή την πρώτη μέρα στην καινούργια δουλειά...

Βέβαια, μία τέτοια αντίδραση είναι ως ένα σημείο απόλυτα υγιής, ωστόσο όταν το άγχος κυριαρχεί στην καθημερινότητά μας, με αποτέλεσμα να μας εμποδίζει από το να σκεφτόμαστε λογικά, τότε θα πρέπει να το αντιμετωπίσουμε και μάλιστα άμεσα.

Δείτε τι συμβουλεύουν οι ειδικοί, αν το άγχος σας κυριεύει συχνά και θέλετε να το αποβάλετε:

- Μιλήστε σε κάποιον φίλο, συγγενή ή σε κάποιον ειδικό.

- Αντιμετωπίστε το
χειρότερο που μπορεί να συμβεί μέσω της νοερής απεικόνισης. Έχοντας φανταστεί μια αγχώδη κατάσταση, είστε καλύτερα προετοιμασμένος.

- Γράψτε τις ανησυχίες σας σε ένα χαρτί σε προτάσεις και όχι ερωτήσεις. Μετά από λίγο καιρό, θα δείτε ότι οι περισσότερες από αυτές ήταν αβάσιμες.

- Κάντε μια λίστα με τις ανησυχίες σας με σειρά προτεραιότητας και αρχίστε να τις αντιμετωπίζετε μία-μία, ξεκινώντας από τη λιγότερο «φοβερή». Έτσι, θα αρχίσετε να αποκτάτε και αυτοπεποίθηση.

- Γίνεται διεκδικητικοί.

- Αρχίστε να ελέγχετε τις ανησυχίες σας, φανταστείτε ότι τις βάζετε μέσα στο συρτάρι του γραφείου σας και το ανοίγετε όποτε θέλετε εσείς.

- Χαλαρώστε, ακολουθώντας μεθόδους όπως η γιόγκα και ο διαλογισμός.

- Γυμναστείτε.

- Αλλάξτε τις διατροφικές σας συνήθειες. Για παράδειγμα, η καφεΐνη είναι διεγερτικό και εντείνει τον στομαχόπονο και τους πονοκεφάλους.

- Όταν αισθάνεστε ότι αρχίζετε να ανησυχείτε για κάτι, επικεντρωθείτε σε κάτι άλλο. Διαβάστε ένα βιβλίο ή ακούστε την αγαπημένη σας μουσική.

Πηγή: onmed.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα