5.000 στρεμματα γης παραχωρει η τραπεζα πειραιως σε νεους αγροτες...

18:48 16/5/2013 - Πηγή: Fimotro
Τη διάθεση 5.000 στρεμμάτων γης σε ολόκληρη τη χώρα σε νέους αγρότες ηλικίας κάτω των 35 ετών προχωρά η Τράπεζα Πειραιώς...
Το πρόγραμμα, οι αιτήσεις για το οποίο θα ξεκινήσουν την 1η Ιουνίου, θα καλύπτει τη διάθεση γης, την απαραίτητη εκπαίδευση, τη χρηματοδότηση, μέχρι και την εξασφάλιση διάθεσης της παραγωγής.

Μετά από πέντε χρόνια, μάλιστα, η γη θα παραχωρείται στους αγρότες.

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από το Κέντρο Βιώσιμης
Επιχειρηματικότητας Εξέλιξη Α.Ε., μέλος του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς.

Οι αιτήσεις θα αξιολογηθούν, με βάση συγκεκριμένα κριτήρια, και όσοι επιλεγούν θα ενταχθούν σε ειδικό ταχύρρυθμο πρόγραμμα εκπαίδευσης, που θα ξεκινήσει το Σεπτέμβριο. Στόχος του προγράμματος θα είναι να δώσει πρακτικές γνώσεις και κατευθύνσεις βιώσιμης διαχείρισης μιας γεωργικής επιχείρησης, αξιοποιώντας ορθές περιβαλλοντικές πρακτικές και θα οδηγεί στην κατάρτιση συγκεκριμένου επιχειρηματικού σχεδίου (business plan) για κάθε συμμετέχοντα.

Οι νέοι αγρότες θα ενισχυθούν μέσω ειδικά σχεδιασμένων χρηματοδοτικών εργαλείων για την κάλυψη της εγκατάστασής τους, των αναγκών τους σε μηχανήματα, αγροεφόδια, σπόρους ή σποριόφυτα. Παράλληλα, ο Όμιλος δεσμεύεται για την πλήρη απορρόφηση της αγροτικής παραγωγής για τα πρώτα 3 χρόνια.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποστέλλουν e-mail στο info@excelixi.org ή να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 2106291201, 2106291432 και 2106291555
Keywords
Τυχαία Θέματα