24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ

14:07 17/5/2011 - Πηγή: Fimotro
Νέα 24ωρη απεργία για όλο το προσωπικό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης κήρυξε για την Τετάρτη 18 Μαΐου η ΠΟΕ - ΟΤΑ κατά της διεύρυνσης του ωραρίου των δημοσίων υπαλλήλων. Η ΠΟΕ - ΟΤΑ
ζητεί την απόσυρση της νομοθετικής ρύθμισης που προβλέπει την αύξηση των ωρών εργασίας από... 30 σε 40 εβδομαδιαίως για το παιδαγωγικό προσωπικό των Παιδικών και Βρεφικών Σταθμών και στο υπόλοιπο προσωπικό του Δημοσίου και των ΟΤΑ από 37,5 σε 40 ώρες.
Με την 24ωρη απεργία η ΠΟΕ-ΟΤΑ αντιδρά και στις προωθούμενες υποχρεωτικές μετατάξεις για το «πλεονάζον» προσωπικό των Δήμων σε άλλους ΟΤΑ ή σε υπηρεσίες του Δημοσίου.Παράλληλα, ζητεί να αποσυρθεί και η διάταξη που αφορά τη σύναψη δημοσίων συμβάσεων των ΟΤΑ με ιδιώτες για τις υπηρεσίες της καθαριότητας και συλλογής - μεταφοράς στερεών αποβλήτων και ανακυκλώσιμων υλικών.Την ημέρα της απεργίας, στις 12:00 το μεσημέρι, έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που θα ξεκινήσει από τα γραφεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ, στην Πλατεία Καραϊσκάκη και θα συνεχιστεί με πορεία στη Βουλή.«Η αιφνιδιαστική κατάθεση την Παρασκευή 13 Μαΐου 2011 των δύο αυτών νέων τροπολογιών στο σχέδιο Νόμου για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, αποτελούν τα νέα σχέδια της κυβέρνησης σε βάρος των δικαιωμάτων των εργαζομένων και του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Ομοσπονδία των εργαζομένων στους ΟΤΑ. Πρόκειται, όπως σημειώνεται, «για μία κίνηση που διακατέχεται από απύθμενο θράσος και η οποία δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη».
Keywords
Τυχαία Θέματα