'' to kρατος δε θα μεινει ομηρος των συνδικαλιστων''...

18:29 11/7/2013 - Πηγή: Fimotro
«Το κράτος δε θα μείνει όμηρος των συνδικαλιστών που αυτή τη στιγμή παραμένουν στην Αγία Παρασκευή», διεμήνυσε ο υφυπουργός για τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση, Παντελής Καψής, δηλώνοντας αποφασισμένος να κάνει «ό,τι χρειαστεί»...

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, επισήμανε ότι «υπάρχει ακόμη ένα παράθυρο συνεννόησης», ωστόσο αν δεν γίνει αυτό η κυβέρνηση θα προχωρήσει χωρίς τους εργαζόμενους.
Ο κ. Καψής επιτέθηκε στους συνδικαλιστές, τους οποίους κατηγόρησε ότι «δεν επιτρέπουν στους εργαζόμενους να εργαστούν», ενώ αμφισβήτησε ότι
η πλειονότητα των εργαζομένων θέλει να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση.
«Όσα ήταν να κάνουμε τα κάναμε. Δεν υπάρχει άλλη δυνατότητα», είπε αναφερόμενος στις διαβουλεύσεις που είχε με τους δημοσιογράφους της ΕΡΤ και πρόσθεσε ότι «θα φανεί τι θέλουν οι εργαζόμενοι όταν προκηρυχθούν οι θέσεις εργασίας»Ο μεταβατικός φορέας, με την ονομασία «Ελληνική Δημόσια Τηλεόραση» (ΕΔΤ), ξεκίνησε να εκπέμπει σήμα την Τετάρτη το πρωί, ενώ το βράδυ άρχισε και η εκπομπή προγράμματος με την προβολή ελληνικής ταινίας.
Απαντώντας στην κριτική για το πρόγραμμα που εκπέμπεται ο αρμόδιος υφυπουργός επισήμανε ότι πρόκειται για ένα υποτυπώδες πρόγραμμα με αρχειακό υλικό που έχει στη διάθεσή του ο διαχειριστής, ενώ διευκρίνισε ότι ο μεταβατικός φορέας λειτουργεί προς το παρόν με έναν άνθρωπο, ο οποίος έχει δύο - τρεις συνεργάτες που συνδράμουν σε εθελοντική βάση.
Σε ό,τι αφορά τις επικρίσεις περί «πειρατικού σήματος», διερωτήθηκε: «Το Δημόσιο είναι πειρατής του εαυτού του; Ποιανού είναι η δημόσια τηλεόραση; Ανήκει στην ευθύνη της κυβέρνησης και του κράτους; Ή όχι; Οι εργαζόμενοι έχουν κάθε λόγο να αντιδρούν και σέβομαι απολύτως τον συνδικαλιστικό τους αγώνα αλλά είναι άλλο αυτό και άλλο αυτή τη στιγμή να κατέχουν την περιουσία της ΕΡΤ και να μην επιτρέπουν να γίνεται κανονικά η μετάδοση από δημόσιο φορέα».
Παρεμβαίνοντας στην ίδια εκπομπή η εκπρόσωπος των δημοσιογράφων της ΕΡΤ, Μάχη Νικολάρα, υποστήριξε το Ραδιομέγαρο δεν είναι υπό κατάληψη, με την κ. Καψή να απαντά ότι παίζεται ένα παιχνίδι εντυπώσεων.
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα