'' φτιαξτε κυβερνηση ''...

21:41 27/2/2013 - Πηγή: Fimotro
«Το αδιέξοδο που προέκυψε από τις Ιταλικές εκλογές έχει μεγεθύνει τον κίνδυνο διάδοσης της αναστάτωσης στις αγορές και στις άλλες χώρες του ευρώ», δήλωσε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, προτρέποντας...
το ιταλικό πολιτικό προσωπικό να συστήσει μία σταθερή κυβέρνηση το ταχύτερο.
Μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ο υπουργός
Οικονομικών της Γερμανίας επισήμανε ότι «είναι πολύ νωρίς ακόμη για να υποστηρίξει κανείς ότι η κρίση στην ευρωζώνη είναι παρελθόν, καθώς σήμερα τα επιτόκια δανεισμού της Ιταλίας έφθασαν στο υψηλότερο σημείο των τελευταίων μηνών».
«Το εκλογικό αποτέλεσμα στην Ιταλία έχει αναζωπυρώσει τις αμφιβολίες περί του κατά πόσον πρόκειται να σχηματισθεί σύντομα μία σταθερή κυβέρνηση. Όταν εγείρονται τέτοιου είδους αμφιβολίες, υπάρχει ο κίνδυνος μετάδοσης. Το είδαμε ήδη το περασμένο έτος, όταν οι εκλογές στην Ελλάδα οδήγησαν σε πολιτική αβεβαιότητα. Τότε και άλλες χώρες επηρεάζονται», υπογράμμισε ο Σόιμπλε.
«Τώρα εναπόκειται σε εκείνους που εξελέγησαν στην Ιταλία την Κυριακή να σχηματίσουν μία σταθερή κυβέρνηση. Όσο το δυνατόν ταχύτερο το πράξουν, τόσο γρηγορότερα θα ξεπεραστεί αυτή η αβεβαιότητα», υποστήριξε.
«Και παρεμπιπτόντως, ουδέποτε υποστήριξα πως η κρίση του ευρώ έχει τελειώσει. Εγώ απλώς τόνισα πως έχουμε κάνει αξιοσημείωτη πρόοδο. Χρειάζεται να συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο, όμως θα έχουμε και οπισθοδρομήσεις», επέμεινε ο Σόιμπλε.
Σε αντίστοιχου τόνου σημερινές δηλώσεις του στο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ZDF, ο 70χρονος Σόιμπλε δήλωσε ότι «ειλικρινώς δεν είμαστε και χαρούμενοι για το αποτέλεσμα στην Ιταλία, όμως αυτό δεν χρησιμεύει σε τίποτα, έτσι είναι η δημοκρατία».
Στην συνέντευξη που έδωσε στο Reuters, ο Σόιμπλε είπε πως θεωρεί τη σταθερή δημοσιονομική κατάσταση προϋπόθεση για την ανάπτυξη και με την ευκαιρία υπογράμμισε πως η Γαλλία χρειάζεται επειγόντως να εισάγει στην οικονομία της διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις ώστε να δώσει ώθηση στην ανάπτυξη.
«Η Γαλλία οφείλει να κάνει περισσότερα επ' αυτού. Ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ το γνωρίζει, όπως επίσης καλά το γνωρίζει κι ο υπουργός Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί», ενώ αναφερόμενος στην Κύπρο, ο Σόιμπλε εξέφρασε την ελπίδα να επιτευχθεί μία συμφωνία πριν από το Πάσχα.
Keywords
Τυχαία Θέματα