Ξεπερνα τα 8 δις. ευρω η λεηλασια συνταξιουχων και ασφαλισμενων

Αιματηρές περικοπές και αύξηση των εισφορών, που ξεπερνούν τα 8 δισ. ευρώ μόνο για την τετραετία 2016 - 2019, είναι το πραγματικό αποτέλεσμα της περίφημης «μεταρρύθμισης» για το Ασφαλιστικό, την οποία η κυβέρνηση προώθησε στη Βουλή.
Οι περικοπές αρχίζουν άμεσα σε βάρος των σημερινών συνταξιούχων, όσων θα συνταξιοδοτηθούν από εδώ και πέρα και κλιμακώνονται για τα επόμενα χρόνια, ενώ ορισμένες απ' αυτές θα εφαρμόζονται στο διηνεκές. Εξίσου επώδυνη είναι
η αφαίμαξη των σημερινών ασφαλισμένων μέσα από την αύξηση των εισφορών τους, που σε ορισμένα επαγγέλματα γίνονται εξοντωτικές.
Παρά τους ανυπόστατους ισχυρισμούς και τις αριθμητικές αλχημείες της κυβέρνησης, η Εκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, που συνοδεύει το σχέδιο νόμου για το Ασφαλιστικό, είναι αποκαλυπτική. Εκεί, άρθρο το άρθρο, περιγράφονται οι επιπτώσεις στην τσέπη συνταξιούχων και ασφαλισμένων, με το λογαριασμό να φτάνει τα 8,234 δισ. ευρώ για την επόμενη τετραετία.
Συγκεκριμένα, οι απώλειες απ' τις περικοπές σε συνταξιούχους, παλιούς και νέους, ανέρχονται στα 6,016 δισ. ευρώ, ενώ οι πρόσθετες εισφορές στα 2,218 δισ. ευρώ. Ειδικότερα, μόνο οι περικοπές στις επικουρικές συντάξεις στην τετραετία θα ξεπεράσουν το 1 δισ. ευρώ, ενώ οι περικοπές στα μερίσματα των δημοσίων υπαλλήλων τα 800 εκατ. ευρώ. Την ίδια ώρα, από τους μισθωτούς και με την αύξηση των εισφορών για το ΕΤΕΑ, η κυβέρνηση θα αποσπάσει το ποσό των 1,251 δισ. ευρώ.
Keywords
Τυχαία Θέματα