Ξεφτιλα:τα συσσιτια των εκκλησιων για τους απορους θα παραμεινουν και φετος κλειστα απο 2 εως 4 εβδομαδες λογω διακοπων

ΤΑ ΜΠΑΝΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΠΑΔΑΡΙΟΥ...ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΘΕΙΑ ΤΩΝ ΑΠΟΡΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΥΤΕ ΝΑ ΦΑΝΕ...
Η ΣΚΑΤΟΨΥΧΙΑ ΣΤΟ ΟΡΘΟΔΟΔΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ...
Η κίνηση χαλαρώνει, η πόλη αδειάζει, στα μαγαζιά που δεν κλείνουν η πελατεία ελάχιστη. Μια πόλη σε αναστολή. Μυθιστορήματα ολόκληρα θα μπορούσαν να γραφτούν για τον Αύγουστο της Αθήνας.
Όμως η κρίση μοιάζει να αφαίρεσε κάθε ρανίδα γοητείας. Για εκατοντάδες, ίσως χιλιάδες ανθρώπους, η αδράνεια του καλοκαιριού σημαίνει
περαιτέρω βύθιση στην ανέχεια.
Είναι εκείνοι που σιτίζονται στις κατά τόπους ενορίες, αλλά τον Αύγουστο καλούνται να αναζητήσουν αλλού βοήθεια. Στηριζόμενα σε μεγάλο βαθμό σε εθελοντές, οι οποίοι φεύγουν διακοπές, τα συσσίτια των εκκλησιών θα παραμείνουν και φέτος κλειστά από δύο έως τέσσερις εβδομάδες.
Σύμφωνα με την Αρχιεπισκοπή Αθηνών, υπάρχει πρόβλεψη οι δικαιούχοι των συσσιτίων των ενοριών που υπάγονται σε αυτήν να σιτίζονται στο κεντρικό συσσίτιο της Εκκλησίας στην Πειραιώς, στον χώρο του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ).
Πρόκειται για το μεγαλύτερο συσσίτιο της πόλης, που καθημερινά σιτίζει περισσότερους από 1.000 απόρους.

Απόγνωση
Οπως αναφέρουν στην «Κ» ωστόσο εθελοντές από τα συσσίτια των κατά τόπους ιερών ναών, είναι αμφίβολο εάν οι άποροι -πολλοί από τους οποίους άστεγοι- έχουν τη δυνατότητα μετακινήσεων από και προς το κέντρο της Αθήνας.
«Το ξέρουμε ότι πολλοί άνθρωποι θα μείνουν χωρίς φαγητό τον Αύγουστο», λένε χαρακτηριστικά. «Είναι σε απόγνωση, ψάχνουν διέξοδο». Την ίδια στιγμή, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι δεν υπάρχει καλύτερος προγραμματισμός και καταμερισμός της εργασίας, ούτως ώστε να μην κλείνουν οι κουζίνες των ενοριών. «Θα μπορούσαν έστω και με μειωμένη δύναμη να συνεχίσουν να λειτουργούν». Αξίζει να σημειωθεί ότι σε κρούση οργανώσεων στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών για την κινητοποίηση εθελοντών με σκοπό να στελεχώσουν συσσίτια στην πόλη, δεν υπήρξε απάντηση.
Keywords
Τυχαία Θέματα