Θεολογος καλαϊτζης: απο golden boy της νδ στη φυλακη

Τα δις ισόβια που επιβλήθηκαν στον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΑΠΑΞ (Δημοτική Επιχείρηση Αξιοποίησης Παλιάς Ξάνθης) και γνωστό πολιτικό παράγοντα της ΝΔ στην περιοχή, Θεολόγο Καλαϊτζή, προκάλεσαν σοκ στην κοινωνία της Ξάνθης.Το άκουσμα της ποινής διαδέχεται ο προβληματισμός για την αμαρτωλή, όπως χαρακτηρίστηκε, επιχείρηση, σε μια περίοδο που τα θέματα διαφθοράς και διαπλοκής πολιτικών προσώπων με οικονομικά συμφέροντα κυριαρχούν στον δημόσιο διάλογο.
Το δικαστήριο δέχθηκε
την καταδικαστική πρόταση του εισαγγελέα χωρίς κανένα ελαφρυντικό και έκρινε ένοχο τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΑΠΑΞ για τα αδικήματα της απιστίας και της υπεξαίρεσης ποσού, που σύμφωνα με τον έλεγχο των οικονομικών επιθεωρητών, αγγίζει το 1,4 εκατ. ευρώ, ενώ κρίθηκε αθώος για την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας σε πλαστογραφία.
Ήδη από το 2014 είχε ξεκινήσει η εισαγγελική έρευνα, όταν ο Θεολόγος Καλαϊτζής είχε κληθεί σε απολογία με την κατηγορία της υπεξαίρεσης, μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε στην ΕΑΠΑΞ και από τον οποίο προέκυψε αρχικά τρύπα 860.000 ευρώ. Τότε, ο ίδιος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, καταβάλλοντας χρηματική εγγύηση ύψους 80.000 ευρώ, ενώ του απαγορεύτηκε και η έξοδος από την χώρα.
Keywords
Αναζητήσεις
kalaitzis theologos
Τυχαία Θέματα