Ο κρυφος λογαριασμος του θεμου αναστασιαδη στο λονδινο

Παρά τις αντιρρήσεις του Βρετανού υπεύθυνου κανονιστικής συμμόρφωσης της τράπεζας, το υποκατάστημα της Εθνικής στο Λονδίνο άνοιξε το 2009 λογαριασμό στον Θέμο Αναστασιάδη ο οποίος δεν αναφέρεται σε κανένα πόρισμα των ελεγκτικών αρχών, ενώ το αρχικό ποσό του 1 εκατ. ευρώ μεταφέρθηκε αμέσως σε κυπριακή offshore.

Ρεπορτάζ: Κώστας Βαξεβάνης, Νίκος Σπυρόπουλος

Ενας
λογαριασμός του Θέμου Αναστασιάδη ο οποίος άνοιξε στο Λονδίνο το 2009 αλλά δεν εμφανίζεται πουθενά στα πορίσματα του ΣΔΟΕ και στις φερόμενες ως επίσημες απαντήσεις των τραπεζών προς τους ελληνικούς διωκτικούς μηχανισμούς προστίθεται στο γαϊτανάκι των αποκαλύψεων.

Πρόκειται για λογαριασμό που βασική του χρήση ήταν να μεταφερθεί από το Λονδίνο σε offshore εταιρεία της Κύπρου ποσό ενός εκατομμυρίου περίπου. Η ύπαρξη και η λειτουργία αυτού του λογαριασμού έπρεπε θεωρητικά να έχει ελεγχθεί, αφού το άνοιγμα λογαριασμού στο εξωτερικό και η μεταφορά χρήματος σε εξωχώρια εταιρεία ως αποκλειστικό αντικείμενο είναι από τα βασικά σενάρια μεταφοράς μαύρου χρήματος που ελέγχουν οι αρχές. Ο λογαριασμός αυτός φαίνεται να μην είναι ανιχνεύσιμος από τα ραντάρ των διωκτικών αρχών. Γιατί άραγε;
Keywords
Τυχαία Θέματα