Ο αδωνις γεωργιαδης απαντα στα ερωτηματα του πρεζα tv

Τη Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2014, ο Άδωνις Γεωργιάδης για επικοινωνιακούς λόγους και χωρίς να έχει κάποιο στοιχείο στα χέρια του,κατέθεσε ερώτηση στον Υπ. Οικονομικών για το εάν ο ηθοποιός Λάκης Λαζόπουλος έχει βγάλει χρήματα στο εξωτερικό, δημιουργώντας εκείνες τις μέρες εντυπώσεις σε μερίδα των ΜΜΕ.
Η ερώτηση του όπως δήλωσε, βασίστηκε σε δημοσιεύματα που έκαναν (εντελώς τυχαία) κάποια (δεξιά) blogs, χωρίς φυσικά ούτε αυτά να παραθέτουν συγκεκριμένα στοιχειά, για τον γνωστό καλλιτέχνη.

Τότε λοιπόν είχαμε γράψει ένα κείμενο στο ΠΡΕΖΑ TV, με το οποίο καλούσαμε τον Άδωνι Γεωργιάδη να σταματήσει να ασχολείται με το εάν ένας ιδιώτης, έβγαλε ή όχι χρήματα στο εξωτερικό, καθώς στην "ερώτηση-καταγγελία" δεν αποσαφηνίζονταν ούτε το από που προέρχονταν αυτά τα χρήματα...ούτε και εάν έχει γίνει πραγματικά κάτι τέτοιο....και να μας απαντήσει σε άλλα , πιο βασικά ερωτήματα που μας απασχολούν ως πολίτες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΕΔΩ
http://prezatv.blogspot.gr/2014/12/o-adonisgeorgiadi.html

Σήμερα Σάββατο, 3 Ιανουαρίου 2015, ο Άδωνις Γεωργιάδης, έστειλε τις απαντήσεις πάνω στα ερωτήματα που του θέσαμε, μέσω e-mail το οποίο σας παραθέτουμε, ώστε να βγάλετε τα συμπεράσματά σας.

Απαντήσεις προς το Πρέζα:

Για να μην χάνω χρόνο απαντώ στις ερωτήσεις κατευθείαν αριθμώντας τες όπως τις βλέπω:

1. Τα Ασφαλιστικά Ταμεία έχασαν διαχρονικά τα λεφτά τους από τους εξής λόγους: α) Δημογραφική Ανατροπή, από 1 συνταξιούχος προς 4 ασφαλισμένους προοδευτικά έπεσαν στον 1 συνταξιούχο προς 1,7 εργαζομένους. Κατά την εποχή της ευμάρειας δάνειζαν τα χρήματά τους στο Κράτος ατόκως, μέσω αυτών χρηματοδοτήθηκε η Οικονομία για χρόνια.
β) Σπατάλη της πρώτης περιόδου Πασόκ. Ο Ανδρέας Παπανδρέου προχώρησε στην απονομή συντάξεως σε διάφορες κατηγορίες ανθρώπων, πχ Αντιστασιακούς, για πολιτικούς λόγους. Όμως δεν χρηματοδότησε αυτές τις συντάξεις από τον Κρατικό Προυπολογισμό αλλά μέσω ανθηρών τότε Ταμείων, πχ ΝΑΤ. Ετσι τα Ταμεία αυτά χρεωκόπησαν.
γ) Διαχρονική σπατάλη των Κυβερνήσεων και των δύο κομμάτων που ψήφιζαν νόμους που επέτρεπαν την γρήγορη συνταξιοδότηση, για πολιτικούς βασικά λόγους. Έτσι χιλιάδες συνταξιούχοι έχουν λάβει ως σύνταξη πολλά περισσότερα χρήματα απ’όσα έδωσαν ως ένσημα εργαζόμενοι.

Ήδη από τις Αρχές τις δεκαετίας του 1990 είχε φανεί ότι το Σύστημα δεν θα άντεχε. Τότε η Κυβέρνηση Μητσοτάκη με το νόμο «Σιούφα» θέσπισε την Τριμερή Χρηματοδότηση. Όμως παρ’όλα αυτά στις αρχές του 2000 ήταν σαφές ότι και έτσι τα Ταμεία δεν άντεχαν. Το ΔΝΤ με διαδοχικές εκθέσεις του προειδοποιούσε τις Κυβερνήσεις να λάβουν εγκαίρως περιοριστικά μέτρα, αλλά επί Γιαννίτση όλο αυτό σταμάτησε λόγω του λαικισμού που κατέβασε 1.000.000 λαού στο δρόμο. Τελικά απλά επιβεβαιώθηκαν οι εκθέσεις του ΔΝΤ.
Φυσικά τα Ταμεία διαχρονικά έχασαν και χάνουν λεφτά από την αδυναμία αξιοποιήσεως της τεράστιας ακίνητής τους κυρίως περιουσίας αλλά εδώ γενικά το Κράτος αδυνατεί να αξιοποιήσει την περιουσία του καθώς λόγω της ιδεολογικής ηγεμονίας της Αριστεράς κάθε τέτοια απόπειρα θεωρείται εκ προιμίου ξεπούλημα…
Συμπληρωματικά τα Ταμεία έχασαν αποθεματικά και στο Χρηματιστήριο την εποχή της πτώσης του μετά τις Εκλογές του 2000 και με το PSI το 2012. Συνολικά η ζημιά από τα δύο αυτά γεγονότα φθάνει τα 15 δις. Όμως αυτά είναι ψίχουλα μπροστά στα συνολικά του ελλείμματα που οφείλονται κατά βάση στους δύο πρώτους λόγους. Ειδικά τα επιχειρήματα για το PSI είναι γελοία και τούτο διότι, με το PSI η Ελλάς απέφυγε την χρεωκοπία και έτσι συνεχίζει να χρηματοδοτεί στα πλαίσια της τριμερούς το σύστημα. Αν είχε παύσει και θα είχε παύσει χωρίς αυτό, θα χάνονταν όλες οι συντάξεις. Για να έχετε μία τάξη μεγέθους, το Κράτος έδωσε στα Ταμεία από τους Προυπολογισμούς του από το 2001 έως το 2011 167 δις και πήρε πίσω με το PSI, για να μην χρεωκοπήσει 12.
Συνοψίζοντας αναμφίβολα το καθεστώς του λαικισμού που εγκατεστάθη στη Χώρα μας μετά το 1981, φέρει βαριές ευθύνες για την χρεωκοπία του Ασφαλιστικού μας Συστήματος, αλλά από την άλλη ο λαός μας, μετά πάθους υποστήριξε διαχρονικά αυτές τις πολιτικές επιλογές, αγνοώντας τον λογαριασμό που έστελνε στις επόμενες γενιές.

2. Το Σκάνδαλο SIEMENS αποτελεί ένα διαχρονικό σκάνδαλο πάνω από πρόσωπα και κόμματα. Ο βουλευτής του Σύριζα κ. Κοροβέσης άλλωστε είχε αποκαλύψει ότι τα είχαν πάρει όλοι ακόμη και ο Συνασπισμός τότε. Λογικό φυσικά να υποθέσει κανείς ότι περισσότερα πήραν οι έχοντες εξουσία από τους άλλους. Και φυσικά δεν πήραν μόνον οι πολιτικοί αλλά και όλοι οι άλλοι εμπλεκόμενοι. Ο Χριστοφοράκος έφυγε προφανώς από «αμέλεια» ενός ολόκληρου συστήματος. Όμως γι’’αυτό θέλουμε μεταρρυθμίσεις για να μην έχουν τόσο μεγάλες εξουσίες τα κόμματα και άρα να μην έχει και νόημα η διαφθορά τους. Φυσικά η διαφθορά των κομμάτων εξουσίας και μη εδώ δεν είναι σύμπτωμα των τελευταίων χρόνων αλλά διαχρονικό πρόβλημα της Χώρας.

3. Η θεωρία ότι για την υπαγωγή μας στο Μνημόνιο ευθύνεται ο Γεωργίου και η ΕΛΣΤΑΤ είναι βλακώδης και διακινείται από ανθρώπους που δεν έχουν καταλάβει απολύτως τίποτε. Από τον Μάρτιο του 2009 ο τότε Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής είχε εγκαίρως προειδοποιήσει τους Πολιτικούς Αρχηγούς ότι εάν δεν λαμβάναμε μέτρα, θα βρισκόμασταν εκτός Αγορών. Δυστυχώς τότε ο Γιώργος Παπανδρέου δεν τον πίστεψε και προκάλεσε Εκλογές με πίεση τον ΠτΔ, καλή ώρα όπως κάνει τώρα ο Τσίπρας…Μετά τον Καραμανλή και ο τότε Διοικητής της ΤτΕ ενημέρωσε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς ότι το αργότερο τον Μάιο του 2010 (η ενημέρωση είχε γίνει ένα χρόνο πριν) η Ελλάς θα ήταν εκτός Αγορών. Αντί για Μέτρα ο ΓΑΠ μοίρασε επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης….(τώρα αντιστοίχως λένε θα αυξήσουν τον βασικό μισθό πχ). Η Έκθεση της ΕΛΣΑΤ άλλωστε με το -15% έλλειμμα (προφανώς με άλλους κανόνες θα μπορούσε να είναι χαμηλότερο), δημοσιεύθηκε το Νοέμβριο του 2010 δηλ έξη μήνες ΜΕΤΑ την υπαγωγή μας στο Μνημόνιο.

4. Η ιστορία του ξεπουλήματος είναι άλλη μία από τις βλακώδεις επαναλαμβανόμενες συζητήσεις στη Χώρα μας. Κατ’αρχήν η αξία ενός πράγματος δεν είναι αντικειμενική αλλά καθορίζεται από την Αγορά και αυτή μεταβάλλεται. Άλλη πχ είναι η αξία ενός σπιτιού σήμερα και άλλη ήταν πριν από 5 χρόνια. Ετσι και με την Κρατική περιουσία, εάν κάναμε τις Αποκρατικοποιήσεις 10 χρόνια πριν, θα μαζεύαμε τα δεκαπλάσια λεφτά και θα είχαμε προφανώς γλιτώσει των χρεωκοπία. Όμως από τον φόβο της Αριστεράς που φωνάζει διαρκώς για ξεπούλημα, οι Κυβερνήσεις δεν έκαναν τίποτε και τώρα όλες οι αξίες είναι πολύ πιο κάτω. Και τώρα εάν δεν τις κάνουμε και χρεωκοπήσουμε και πάμε στην Δρχ το Ελληνικό θα αξίζει αμέσως μετά το 1/10 απ’όσο πουλήθηκε τώρα. Η ουσία για το Κράτος μας όμως ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΙΜΗΜΑ. Τα χρήματα από τις Αποκρατικοποιήσεις δεν πάνε σε μας αλλά στην αποπληρωμή του χρέους. Εμείς όμως θα κερδίσουμε από την ανάπτυξη, θέσεις εργασία, ΦΠΑ, φόρους, ένσημα και από την αύξηση γενικά της αξίας της περιοχής. Εμάς δεν μας καίει το Τίμημα αλλά η ταχύτητα. Αν το τίμημα είναι μικρότερο ή μεγαλύτερο αντιστοίχως θα μειωθεί ή όχι το χρέος μας, το οποίο όμως ούτως ή άλλως είναι θέμα υπό διαπραγμάτευση. Αν λοιπόν για να συνοψίσω, είναι το τίμημα χαμηλό λόγω συγκυρίας, οκ, αν κάποιος λέει ότι επίτηδες στήθηκε ο διαγωνισμός έτσι για να πουληθεί χαμηλά κάτι που θα μπορούσε να πουληθεί υψηλότερα, εσείς νομίζετε ότι για κάτι τόσο μεγάλο οι Ανταγωνιστές δεν θα είχαν αντιδράσει ή δεν θα αντιδράσουν για να ακυρώσουν την πώληση;

5. Ο ΟΠΑΠ δεν πουλήθηκε κάτω του Κόστους αλλά με εξαιρετικά συμφέροντες όρους (βλ σχετικά άρθρα στο capital). Τώρα το Κράτος με το νέο τρόπο φορολογήσεώς του, λαμβάνει ετησίως περισσότερα λεφτά απ’όσα εισέπραττε ως μέτοχος. Άρα ο φανατισμός σας σας τυφλώνει.

6. Στην πραγματικότητα η εκχώρηση που έχει το Μνημόνιο είναι πολύ μικρή και για καθορισμένο χρόνο, είναι κατά βάση μία Διακρατική Συμφωνία. Σε κάθε Περίπτωση το Νομικό Μέρος κρίθηκε στην Ολομέλεια του ΣτΕ και με μεγάλη πλειοψηφία κρίθηκε Νόμιμη όλη η Συμφωνία και όλη αυτή η συζήτηση έληξε.

7. Οι Τράπεζές μας ήταν ισχυρότατες και μάλιστα όταν άρχισε η Κρίση εθεωρούντο από τις πιο ισχυρές. Διαχρονικά αποτελούσαν τον βασικό δανειστή του Ελληνικού Κράτους, (και σήμερα ακόμα αυτές αγοράζουν τα έντοκα του). Όταν η Ελλάς βρέθηκε εκτός Αγορών, το χαρτοφυλάκιό τους, κατά βάση Ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου, εκμηδενίστηκε. Έτσι χρειάστηκαν όλα όσα γράφετε. Όσο βελτιώνεται η Οικονομία μας τόσο και η δύναμή τους θα μεγαλώνει. Σήμερα στηρίζονται από την ΕΚΤ γι΄αυτό και αν ο ΣΥΡΙΖΑ έρθει σε σύγκρουση με τους Ευρωπαίους, απλά θα κλείσουν.

8. Ποιος το ξέρει αυτό; Το μόνον που ξέρουμε είναι ό,τι δηλώνεται στο Πόθεν Έσχες. Σύμφωνα με αυτό η ΚΟ με τις μεγαλύτερες καταθέσεις στο Εξωτερικό είναι του Σύριζα. Πολλοί Έλληνες φαντάζομαι ότι έχουν κρυμμένα στο εξωτερικό χρήματα. Με τους Νόμους όμως που και εμείς ψηφίζουμε και άλλοι έχουν ψηφίσει σε άλλα Κράτη, σε λίγα χρόνια κανείς δεν θα μπορεί να κρύβεται πλέον. Η καλύτερη λύση για όλους, πολιτικούς ή μη (πχ Λαζόπουλος) είναι να τα δηλώσουν, να τα φορολογήσουν και να τα έχουν όπου νομίζουν φυσικά μετά.

ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

-ΠΡΕΖΑ TV Σημειωση: Ο Άδωνις Γεωργιάδης,στη τελευταία πρόταση του κειμένου του, εξακολουθεί να πετάει λάσπη και σπόντες για τα οικονομικά του Λ.Λαζοπουλου, χωρίς ξανά να παρουσιάζει στοιχεία.
Οσο για το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας κάτω του κόστους,εμείς ως blog τον παραπεμπουμε σε δημοσιεύματα του περιοδικού Unfollow.
Τα συμπεράσματα δικά σας ;)

ΠΡΕΖΑ TV
3-1-2015
Keywords
αδωνις γεωργιαδης, πρεζα tv, αδωνις, πρεζα, αδωνις, πρεζα, πρεζα tv, λακης λαζοπουλος, γιώργος παπανδρέου, μμε, blogs, κειμενο, http, blogspot, παπανδρεου, νατ, ΔΝΤ, εκλογες, psi, δις, χρεωκοπια, siemens, μνημονιο, ελστατ, ττε, γαπ, επιδομα, δηλ, δρχ, ΦΠΑ, χρεος, οπαπ, capital, ΕΚΤ, συριζα, λύση, blog, unfollow, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, χρηματιστηριο, τραπεζες, χρεοκοπια, αυξηση φπα, αξια, τελος ακινητης περιουσιας, νεα κυβερνηση, ποθεν εσχες βουλευτων, Καλή Χρονιά, τι ειναι το psi, μνημονιο 2, κοινωνικη συμφωνια, εκλογες 2012, βουλευτικές εκλογές 2012, τσιπρας, θεμα εκθεσης 2012, μνημονιο 3, ογα επιδοματα, εκλογες 2014, εκλογες 2015, κωστας καραμανλης, ξανα, κομματα, unfollow, ελστατ, εργασια, ηθοποιος, θεμα, μμε, νατ, οικονομια, ομολογα, πιεση, ττε, ωρα, blogs, blog, blogspot, mail, siemens, αγορα, αδυναμια, αυξηση, αρθρα, αξιζει, ανδρεας παπανδρεου, απλα, ασφαλιστικα ταμεια, γαπ, γεγονοτα, γεωργιου, γινει, γιώργος παπανδρέου, δηλ, δυναμη, δυστυχως, δις, διοικητης, δρχ, εκθεση, εκθεσεις, εκχωρηση, ενημερωση, ενσημα, εποχη, εφυγε, ζημια, θεωρια, κυβερνηση, κειμενο, κρατικο, λαζοπουλος, λεφτα, λύση, μηνες, νοημα, ουσια, παμε, ποθεν εσχες, σαββατο, συγκεκριμενα, συζητηση, συνταξη, φυσικα, ερωτησεις, χωρα, κωστας, λακης, μπροστα, θεσεις, ξεπουλημα, χερια
Τυχαία Θέματα