Νεες περικοπες κοινωνικων και μισθολογικων δαπανων και σημαντικη αυξηση της φορολογιας στον προϋπολογισμο του 2014!

Αντιμέτωπος με την ύφεση και πλήθος αβεβαιοτήτων θα είναι ο προϋπολογισμός του 2014 που σχεδιάζεται από το υπουργείο Οικονομικών και θα κινείται στον αστερισμό της λιτότητας, με νέες περικοπές κοινωνικών και μισθολογικών δαπανών, αλλά και με αύξηση της φορολογίας στους έχοντες εισοδήματα.
Το σχέδιο του προϋπολογισμού του 2014 που ετοιμάζει το ΥΠΟΙΚ θα… διορθωθεί από την τρόικα, κατά την επίσκεψή
της στα τέλη Σεπτεμβρίου, και ταυτόχρονα, σε συνεργασία με τους ξένους ελεγκτές, θα καταρτιστεί και το νέο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα της περιόδου 2014-2017, στο οποίο θα καταγραφούν οι δημοσιονομικοί στόχοι για την προσεχή τετραετία, καθώς επίσης και τα μέτρα και οι παρεμβάσεις για την επίτευξή τους.

Τόσο ο προϋπολογισμός του επόμενου έτους όσο και το Μεσοπρόθεσμο τελούν υπό την αίρεση του νέου μνημονίου, το οποίο κατά πάσα πιθανότητα θα συνοδευτεί με νέο δάνειο και ενδεχομένως θα μεταβάλει τους στόχους, όπως τουλάχιστον αυτοί έχουν αποτυπωθεί στο ισχύον Μεσοπρόθεσμο.
Σε κάθε περίπτωση, το υπουργείο Οικονομικών λειτουργεί και σχεδιάζει το νέο προϋπολογισμό του 2014 με βάση τους ισχύοντες στόχους. Αλλωστε, σε πρώτη φάση θα καταρτιστεί το προσχέδιο του προϋπολογισμού το οποίο θα κατατεθεί στη Βουλή στις 7 Οκτωβρίου και μέχρι την κατάθεση του οριστικού σχεδίου του προϋπολογισμού στα μέσα Νοεμβρίου υπάρχει επαρκής χρόνος για αλλαγές πολιτικών και στόχων.
Keywords
Τυχαία Θέματα