Καρτελ αντιπολιτευσησ-μμε κατα του διαγωνισμου για τις αδειες - πληρωσαν την πρωτη δοση αλαφουζος και μαρινακης

Το πολιτικό-οικονομικό καρτέλ που από την πρώτη στιγμή επιδίωξε να ακυρωθεί ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες, αποκαλύπτεται και παίζει τα τελευταία του χαρτιά:

Μήνυση κατά παντός υπεύθυνου σχετικά με τον έλεγχο του πόθεν έσχες του επίδοξου καναλάρχη Χρήστου Καλογρίτσα, κατέθεσαν στον Άρειο Πάγο τα μέλη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της ΝΔ. «Κατανοούμε τον πανικό και τις παλινωδίες της ΝΔ, που αναγκάζεται να αλλάζει γραμμή κάθε εβδομάδα, τρέχοντας πίσω από τις πρωτοβουλίες των επιχειρηματικών συμφερόντων που εξυπηρετεί. Άραγε, μετά τις κομματικές ανακοινώσεις, τώρα συντάσσουν
και μηνύσεις μαζί με τους επιχειρηματίες», αναφέρει σχετικά ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του υπογραμμίζοντας ότι «οι μόνοι που απειλούνται από την εφαρμογή του Συντάγματος και των νόμων είναι όσοι οικοδόμησαν ένα καθεστώς αυθαιρεσίας και διαπλοκής».

Μήνυση για κακουργηματική ψευδή βεβαίωση με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου κατέθεσε το μεσημέρι και ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha. Η μήνυση στρέφεται κατά της Επιτροπής που ήλεγξε τα πόθεν έσχες των υπερθεματιστών του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών, αλλά και σε βάρος του Γενικού Γραμματέα Ενημέρωσης, Λ. Κρέτσου, που υπέγραψε το σχετικό πρακτικό που συνέταξε η αρμόδια επιτροπή (σ.σ: παρακάτω περισσότερα για την Τράπεζα Αττικής).

Την ίδια στιγμή, ο τηλεοπτικός σταθμός Σκάι κατέθεσε σήμερα στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης, την πρώτη δόση του τιμήματος για την αδειοδότησή του, ύψους 14.533.333 ευρώ, καθώς επίσης και όλα τα σχετικά παραστατικά.

Και ο Β. Μαρινάκης, από την πλευρά του, πλήρωσε επίσης το 1/3 του συνολικού ποσού που θα καταβάλει για την τηλεοπτική άδεια, δηλαδή 26,3 εκατ. ευρώ.
Keywords
Τυχαία Θέματα