Η fraport κατεβαλε στο ελληνικο δημοσιο 1,23 δις. για τα 14 περιφερειακα αεροδρομια...μερος το οποιο πηρε απο την ανακεφαλαιοποιημενη alphabank

Κατέβαλε σήμερα στο ελληνικό δημόσιο το συνολικό προκαταβολικό ποσό ύψους 1,234 δισ. ευρώ η Fraport Greece περνώντας πλέον και επισήμως στα χέρια της τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας.
Κατέβαλε σήμερα στο ελληνικό δημόσιο το συνολικό προκαταβολικό ποσό ύψους 1,234 δισ. ευρώ η Fraport Greece περνώντας πλέον και επισήμως στα χέρια της τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, με την παραχώρηση σηματοδοτείται μία τεράστια επένδυση στις υποδομές της χώρας και στο ζωτικό για την ελληνική οικονομία τομέα του τουρισμού. «Εκτός από το παραπάνω ποσό, η εταιρεία θα καταβάλει ένα ετήσιο σταθερό τίμημα παραχώρησης ύψους 22,9 εκατ. ευρώ, καθώς και ένα ετήσιο μεταβλητό τίμημα παραχώρησης της τάξης του 28,5% των λειτουργικών κερδών (EBITDA). H κυριότητα των αεροδρομίων παραμένει στο Ελληνικό Κράτος» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.
Keywords
Τυχαία Θέματα