#gdtrial: αντιφασεις στην καταθεση του αστυνομικου της διας που βρεθηκε στον τοπο της δολοφονιας του π. φυσσα

Αντιφάσεις εντόπισε η Έδρα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων στην κατάθεση του αστυνομικού της ΔΙΑΣ που βρέθηκε στον τόπο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα το επίμαχο βράδυ, ο οποίος ξεκίνησε να καταθέτει στη δίκη της Χρυσής Αυγής.
Ο επικεφαλής μίας από τις ομάδες ΔΙΑΣ, Αναστάσιος Τσολακίδης, κατέθεσε όσα έγιναν τη νύχτα που κατέληξε στη δολοφονία του μουσικού, από την στιγμή
που αυτός και οι συνάδελφοι του έλαβαν σήμα από το κέντρο τους να επιληφθούν «περιστατικού όπου ομάδα 50 προσώπων με ρόπαλα στην Παναγή Τσαλδάρη και Ιφιγενείας κατευθύνονται στην καφετέρια Κοράλλι».

Και αυτός ο αστυνομικός, όπως και οι συνάδελφοι του της ΔΙΑΣ που έχουν προηγηθεί στις καταθέσεις τους, δέχθηκε σειρά ερωτήσεων από την πρόεδρο για τις επιλογές που έκαναν εκείνο το βράδυ και γενικά για τον τρόπο που αντιμετώπισαν το περιστατικό που οδήγησε στη δολοφονία ενός ανθρώπου. Η απάντηση και του κ. Τσολακίδη ήταν όπως και των συναδέλφων του πως "κάναμε ότι καλύτερο μπορούσαμε εκείνη την στιγμή". Μάλιστα ο μάρτυρας έδειχνε τόσο βέβαιος για την ορθότητα των κινήσεων τους το επίμαχο βράδυ που η πρόεδρος Μαρία Λεπενιώτη του τόνισε σε αυστηρό ύφος: «Κάνατε μία σύλληψη ενός ανθρώπου που καθόταν μέσα στο αυτοκίνητο, τον οποίο σας υπέδειξε το θύμα. Αυτό κάνατε τίποτε άλλο δεν κάνατε».
Keywords
Αναζητήσεις
τσολακιδης διας
Τυχαία Θέματα