Ενοχληση, φοβοι και ερωτηματικα απο τα διεθνη μμε για τη διαρροη στο wikileaks

ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΕΖΑ TV ΤΟ ΛΕΓΑΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ...ΑΛΛΑ ΗΜΑΣΤΑΝ ΓΡΑΦΙΚΟΙ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ...
ΠΛΕΟΝ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ.
ΔΥΣΤΥΧΩΣ.

Τα χιλιάδες έγγραφα τα οποία καταδεικνύουν ότι η CIA υποκλέπτει προϊόντα τεχνολογίας προκειμένου να συγκεντρώνει πληροφορίες αποκαλύπτουν ότι η αμερικανική μυστική υπηρεσία διατηρεί την ικανότητα να διεισδύει σε καταναλωτικές συσκευές, όπως smartphones
που τρέχουν στα λειτουργικά iOS και Android, Mac και Windows υπολογιστές, ακόμα και «έξυπνες» τηλεοράσεις από μεγάλους κατασκευαστές όπως η Samsung, αναφέρει σε δημοσίευμά της η βρετανική εφημερίδα The Guardian.

Η διαρροή, με την ονομασία «Vault 7» (θησαυροφυλάκιο), δείχνει ότι η υπηρεσία διατηρεί τις τεχνικές ικανότητες να χακάρει όσες περισσότερες συσκευές μπορεί.

Τα τρωτά σημεία που περιγράφονται στα χιλιάδες έγγραφα έρχονται σε ποικίλες μορφές και μεγέθη. Ορισμένα περιγράφουν μια επίθεση η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να αναλάβει τον έλεγχο παλαιότερων iPhones και είχε ανακαλυφθεί από ερευνητές ασφαλείας που με τη σειρά τους την είχαν δημοσιοποιήσει προκειμένου να ενθαρρύνουν τις εταιρείες τεχνολογίας να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα. Σε άλλα έγγραφα αναφέρεται μία ευπάθεια η οποία αναλαμβάνει τον έλεγχο κινητών τηλεφώνων που τρέχουν στο λειτουργικό Android, εκμεταλλευόμενη παλαιότερες εκδόσεις του Chrome.

Όπως ήταν φυσικό πολλές τεχνολογικές εταιρείες έσπευσαν να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους για τις εν λόγω αποκαλύψεις. Σε δημοσίευμά του το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC αναφέρει ότι η ανακοίνωση της Apple ήταν η πιο λεπτομερής, λέγοντας ότι η εταιρεία είχε ήδη διορθώσει ορισμένες από τις ευπάθειες που απαριθμούνται στα έγγραφα.
Keywords
Τυχαία Θέματα