Μπαραζ αποκαλυψεων για τις σχεσεις τραμπ - ρωσιας και την προσπαθεια χειραγωγησης της κοινης γνωμης

Μπορεί ο Ντόναλντ Τραμπ να μην έχει αναλάβει ακόμη την εξουσία, όμως το σκάνδαλο γύρω από το όνομά του "έσκασε". Μια αναφορά 35 σελίδων, με παρατηρήσεις και πληροφορίες που περισυνέλεξε Βρετανός πράκτορας από τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες κάνει το γύρο του διαδικτύου προκαλώντας σεισμό στις ΗΠΑ. Η αναφορά αυτή έρχεται να επιβεβαιώσει - αν όσα αναφέρει επαληθευτούν - τις φήμες για συλλογή πληροφοριών από πλευράς Ρωσίας στην προσπάθεια επηρεασμού των αμερικανικών εκλογών και στοιχεία "φωτιά" και για τους δύο υποψηφίους των αμερικανικών εκλογών,
με στόχο την επιχείρηση εκβιασμού τους αν αυτό κριθεί απαραίτητο.

Η αναφορά CIA, FBI και NSA σε Ομπάμα και Τραμπ

Το αρχείο ήρθε και πάλι στην επιφάνεια, παρά το γεγονός πως ήταν γνωστό τόσο σε Ρεπουμπλικανούς που προσπαθούσαν να πλήξουν τον Ντόναλντ Τραμ κατά την προεκλογική του καμπάνια, όσο και σε Δημοκρατικούς και αξιωματούχους του αμερικανικού κράτους από το περασμένο καλοκαίρι. Όπως αναφέρει το CNN μάλιστα, οι πληροφορίες της πολυσέλιδης αναφοράς, παρουσιάστηκαν την περασμένη εβδομάδα σε μια σύνοψη δύο σελίδων, τόσο στον Μπαράκ Ομπάμα, όσο και στον ίδιο τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο των ΗΠΑ. Η σύνοψη ήταν μέρος της έρευνας για την ανάμειξη της Ρωσίας στις εκλογές του Νοεμβρίου, ενώ οι πληροφορίες του Βρετανού πράκτορα χαρακτηρίζονται από το FBI ως αξιόπιστες. Τα στοιχεία παρουσιάστηκαν σε ανώτατο επίπεδο από τους επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών, Διοικητή της Εθνικής Μυστικής Υπηρεσίας, Διοικητή του FBI, Διοικητή της CIA, και της NSA.
Σύμφωνα με το CNN, ένας από τους λόγους που οδήγησαν στην ενημέρωση σε ανώτατο επίπεδο, είναι το γεγονός πως οι ισχυρισμοί αυτοί κυκλοφορούν εδώ και μήνες σε γραφεία μυστικών υπηρεσιών σε όλο τον κόσμο, μεταξύ μελών του Κογκρέσου και άλλων κυβερνητικών αξιωματούχων στην Ουάσιγκτον.

Τι περιέχει όμως αυτή η αναφορά;
Keywords
Τυχαία Θέματα