Αρχή προστασίας δεδομένων: εξεταζει το φακελωμα πολιτων απο τα ελληνικα πετρελαια και την τραπεζα φυλαξης dna stem-health

Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα έχει ξεκινήσει έρευνα για δύο μεγάλες υποθέσεις, όπως αποκάλυψε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε ο πρόεδρος της Αρχής, Κωνσταντίνος Μενουδάκος. Αφορμή για τη συνέντευξη, η ετήσια έκθεση πεπραγμένων του 2016 που παραδόθηκε στον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση.

Η έκθεση της Αρχής για το 2016
https://www.efsyn.gr/sites/efsyn.gr/files/wysiwyg/2017-09/ekthesi-arxi-prostasias-dedomenon.pdf


Όπως είπε ο κ. Μενουδάκος, η πρώτη υπόθεση αφορά σε δημοσιεύματα για «λεπτομερή καταγραφή και ανάλυση κινήσεων, δράσεων, καταστάσεων και κυρίως προσώπων τα οποία ανήκουν σε ομάδα/ες που θεωρεί/ούν υπεύθυνους τα Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛ.ΠΕ.) για υποβάθμιση περιβάλλοντος στις Δυτικές Συνοικίες της Θεσσαλονίκης».

Η δεύτερη αφορά στην υπόθεση με τις ιδιωτικές τράπεζες φύλαξης γενετικού υλικού στην Ελλάδα, οι οποίες σύμφωνα με τις καταγγελίες λειτουργούν χωρίς άδεια από το αρμόδιο υπουργείο Υγείας και με άγνωστες συνθήκες φύλαξης του υλικού. Η έρευνα ξεκίνησε με αφορμή την υπόθεση της εταιρίας φύλαξης βλαστοκυττάρων «STEM-HEALTH» η οποία ανακοίνωσε πως πτώχευσε ρίχνοντας στην απόγνωση 30.000 γονείς που είχαν εμπιστευθεί εκεί με το αζημίωτο βέβαια, γενετικό υλικό των παιδιών τους.
Keywords
Τυχαία Θέματα