ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΟΣ, ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΣ

Ο ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΣ ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ ΒΑΠΤΙΖΕΤΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΝΑΙΜΑΚΤΟΣ...ΜΟΝΟ ΠΟΥ Η ΠΕΙΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΠΕΙΝΑ...
ΜΕ ΚΟΙΝΟΤΙΚΗ χρηματοδότηση και πόρους από τις εισφορές εργαζομένων και επιχειρήσεων, μέσω των οποίων ήδη χρηματοδοτούνται πολλές θέσεις προσωρινής απασχόλησης, προσπαθεί η κυβέρνηση να «πολεμήσει» την ανεργία. Το σχέδιο προβλέπει την απορρόφηση μέρους των απολυθέντων από τις ιδιωτικές επιχειρήσεις (απολύσεις, λουκέτα) αλλά και το Δημόσιο (συμβασιούχοι).

Και αυτό προκειμένου να ελέγξει κάπως τις κοινωνικές αντιδράσεις και να ξεγελάσει... την ανεργία, η οποία τείνει να πάρει δραματική
τροπή: κινείται άνω του 15%, με βάση τα επίσημα στοιχεία, και θα ξεπερνούσε το 18%, εάν δεν υπήρχαν οι επιδοτήσεις και οι πρόωρες συνταξιοδοτήσεις.

Το υπουργείο Εργασίας κάτω από το όνομα Εργάνη -άλλη ονομασία της θεάς Αθηνάς, που εκτός από θεά της σοφίας ήταν και θεά της υφαντικής και της νοικοκυροσύνης- προωθεί τις ακόλουθες δέσμες προγραμμάτων για την απασχόληση:

1 Κοινωφελής εργασία. Το πρόγραμμα βασίζεται στους τοπικούς φορείς και εξασφαλίζει την απασχόληση σε 55.000 ανέργους, προς όφελος της τοπικής κοινωνίας, συνολικού κόστους 280 εκατ. ευρώ. Η επιλογή των ανέργων θα γίνεται με αντικειμενικά κριτήρια, συνήθως μεταξύ των μεγαλύτερης ηλικίας (άνω των 55 ετών) μακροχρόνια ανέργων, βραχυχρόνια ανέργων που δεν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας, εμπόρων και λοιπών επαγγελματιών που διέκοψαν τη δραστηριότητά τους πριν από δύο έτη. Στους δικαιούχους περιλαμβάνονται υποαπασχολούμενοι, ελεύθεροι επαγγελματίες, επιστήμονες (δικηγόροι, μηχανικοί, ιατροί κ.ο.κ.) βάσει εισοδηματικών κριτηρίων, άνεργοι έως 30 ετών που αναζητούν εργασία.

Θα απασχολούνται επί 5 μήνες τον χρόνο (περιλαμβάνεται να έχουν και ασφαλιστική κάλυψη) και θα λαμβάνουν καθαρά 625 ευρώ τον μήνα (συνολική αμοιβή 3.125 ευρώ).
Διαβάστε περισσότερα »
Keywords
Τυχαία Θέματα