Bαρουφακης: η 30η ιουνιου καταληκτικη ημερομηνια για επιτευξη συμφωνιας...ξεχαστε τη παρασκευη 5/6!

Την 30ή Ιουνίου όταν και λήγει η επέκταση του τρέχοντος προγράμματος έθεσε ως καταληκτική ημερομηνία για την επίτευξη συμφωνίας με τους θεσμούς ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης μιλώντας σήμερα, Παρασκευή, στον Βήμα 99,5. Πάντως πρέπει να σημειωθεί πως εκπεφρασμένη θέση της ευρωζώνης είναι πως η συμφωνία πρέπει να κυρωθεί από Ευρωπαϊκά Κοινοβούλια πριν τις 30/6, κάτι που δεν συμβαδίζει με τη δήλωση του κ. Βαρουφάκη. Ερωτηθείς για την εξέλιξη των συζητήσεων με τους δανειστές ο κ. Βαρουφάκης χαρακτήρισε
πολυδιάστατη την διαπραγμάτευση, λέγοντας πως γίνεται σε ανώτατο επίπεδο (πρωθυπουργού), σε επίπεδο Brusells Group, αλλά και σε επίπεδο θεσμών.
«Είναι μια μοναδικά πολύπλοκη διαπραγμάτευση που παράγει υλικό κάθε μέρα. Το μονό που μπορώ να πω είναι πως η διαπραγμάτευση εξελίσσεται» ανέφερε. Ερωτηθείς για το πόσο κοντά βρισκόμαστε στην επίτευξη συμφωνίας, ο κ. Βαρουφάκης είπε πως «όσον αφορά αυτά που χρειάζεται για να κλείσει η τελική αξιολόγηση είμαστε κοντά». Ο ίδιος ξεκαθάρισε πάντως πως η καταληκτική ημερομηνία για επίτευξη συμφωνίας είναι η 30η Ιουνίου όταν και λήγει η επέκταση του προγράμματος. «Θέμα είναι να υπάρξει μια καλή συμφωνία για την Ελλάδα», ανάφερε. Κληθείς να σχολιάσει τις πληροφορίες που φέρουν το Euro Working Group να έχει θέσει τελεσίγραφο μιας εβδομάδας στην Ελλάδα είπε πως «οι διαρροές από το Euro Working Group αμαυρώνουν την εικόνα της Ευρώπης». Σχετικά με το εάν η συμφωνία θα σπάσει σε στάδια υλοποίησης είπε πως θα είναι «μια και καλή», ξεκαθαρίζοντας πως θα περιλαμβάνονται σε αυτή θέματα που σχετίζονται με τα εργασιακά και τα ασφαλιστικά και βεβαίως το θέμα του χρέους.
Keywords
Τυχαία Θέματα