Υπόθεση Ρούπα: Σχέδια για απαγωγές επιχειρηματιών και «σχέσεις» με τους «Πυρήνες»

11:55 8/1/2017 - Πηγή: Antinews

Στοιχεία και για οργάνωση απαγωγών γνωστών επιχειρηματιών φέρεται να βρέθηκαν στο κατάλυμα της Πόλας Ρούπα στην οδό Ζαΐμη στην Ηλιούπολη. Οι αστυνομικοί εντόπισαν αναφορές για τις επαφές που είχαν, τις μετακινήσεις τους, τις συνήθειες συγγενικών τους προσώπων κ.λπ.τα οποία παραπέμπουν σε αντίστοιχα χειρόγραφα σημειώματα με παρακολουθήσεις που είχαν βρεθεί πριν από ενάμιση χρόνο σε γιάφκα της οδού Μαραθώνα και οι οποίες είχαν συνδεθεί πάλι με αρπαγές ιδιωτών. Τότε είχαν εντοπισθεί στοιχεία για οργάνωση της απόπειρας απαγωγής του εφοπλιστή κ. Κίκου Μαρτίνου τον Δεκέμβριο του 2013.

Οι αστυνομικοί

ανακάλυψαν νέες αναλύσεις αλλά και προχωρημένους «σχεδιασμούς» για ενδεχόμενη επίθεση σε βάρος μεγαλοεπιχειρηματία αλλά και σε εταιρεία που σχετίζεται με την αποκρατικοποίηση του λιμανιού του Πειραιά. Παρόμοια σχέδια για επίθεση στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας είχαν βρεθεί και τον Οκτώβριο του 2014 στην κατοχή ήδη συλληφθέντος συνεργού του Νίκου Μαζιώτη.

Κύριος στόχος των στελεχών της ΕΛ.ΑΣ. είναι να εντοπισθεί πλέον νέα γιάφκα των ενόπλων, πιθανόν όχι σε περιοχές του κέντρου της Αθήνας. Οι σχετικές έρευνες έχουν εντατικοποιηθεί και αναμένονται αποτελέσματα από ώρα σε ώρα.

Οι «επαφές» με τους «Πυρήνες»

Οι αξιωματικοί φέρονται επιπλέον να έχουν εντοπίσει στοιχεία τα οποία συνδέουν την 25χρονη Κωνσταντίνα Αθαν., που δήλωσε μέλος του Επαναστατικού Αγώνα, με πρόσωπα τα οποία σχετίζονται με κατηγορούμενους για τη Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς.

Η γνωριμία τους φέρεται να είχε γίνει μέσα από καταλήψεις στις οποίες συμμετείχε. Η φοιτήτρια φέρεται να είχε εξαφανισθεί την τελευταία διετία από το σπίτι της, μία κίνηση η οποία σχετίζεται και με άλλα πρόσωπα που είχαν ενταχθεί σε ένοπλες οργανώσεις.

Τα στελέχη της λεωφόρου Κατεχάκη αναφέρουν ότι ο τελευταίος κύκλος συλλήψεων και ερευνών είναι «κομβικής σημασίας» στις έρευνες των διωκτικών αρχών για την εξάρθρωση της «όγδοης γενιάς ενόπλων οργανώσεων» αλλά και για την αποτροπή μπαράζ επιθέσεων.

ΕΛ.ΑΣ.: Ενιαία εκτελεστική ομάδα

Και αυτό διότι τα πρόσφατα στοιχεία φέρεται να καταδεικνύουν ότι τους τελευταίους μήνες, μετά την εισβολή της ΕΛ.ΑΣ.σε κρησφύγετα στη Μαγνησία και στη Φθιώτιδα, έγινε στρατολόγηση νέων αντιεξουσιαστών και ποινικών και σύμπτυξη των ενόπλων οργανώσεων Επαναστατικός Αγώνας, ΟΛΑ και ίσως των «Πυρήνων» (με το νέο σχέδιο «Νέμεσις») που «εκφράζονταν» από τον ίδιο νέο εκτελεστικό «βραχίονα».

Σε αυτόν φέρεται να συμμετείχαν, σύμφωνα με την αστυνομική εκδοχή, πέρα από την Πόλα Ρούπα και την 25χρονη, η οποία παραδέχθηκε τη συμμετοχή της σε ένοπλη οργάνωση, ο 35χρονος ποινικός Γιώργος Χ. που είχε φυλακισθεί παλαιότερα ως προμηθευτής όπλων του καταζητούμενου Βασίλη Παλαιοκώστα, ένας 40χρονος αντιεξουσιαστής ο οποίος υποβοήθησε την Πόλα Ρούπα στο αποτυχημένο σχέδιο απόδρασης του Ν. Μαζιώτη και των «Πυρήνων» από τις φυλακές Κορυδαλλού, όπως και δύο ακόμη άγνωστα άτομα.

Οι ιδιώτες αυτοί εικονίζονται στις φωτογραφίες δύο πλαστών ταυτοτήτων που βρέθηκαν στο κατάλυμα της 48χρονης Ρούπα και φέρουν τα ονόματα «Τριαντόπουλος Ευστάθιος» και «Παπαδόπουλος Ιωάννης» και τις δημοσιοποίησε το απόγευμα του Σαββάτου η ΕΛ.ΑΣ. Αναζητείται ακόμη και ο τυχόν ρόλος ορισμένων γυναικών.

tovima.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα