Υπόθεση Ηριάννας: Άθλια κυβερνητική αντιμετώπιση

Είναι γνωστό ότι ζούμε σε μια χώρα… ό,τι να ‘ναι. Που ελαφρά τη καρδία παίρνει γεγονότα και τα αναγάγει σε μείζονα και το αντίστροφο. Ως εκ τούτου, τις επόμενες ημέρες θα ζήσουμε έναν ακόμη ορυμαγδό ειδήσεων σχετικά με την απόφαση των δικαστών για την Ηριάννα.

Πράγματι, προκάλεσε έκπληξη το γεγονός ότι το δικαστήριο αποφάσισε να παραμείνει στη φυλακή μέχρι την έφεση καθώς είναι γεγονός ότι υπάρχει μια διάχυτη αίσθηση ότι είναι αθώα ή τουλάχιστον ότι τα στοιχεία είναι ελλιπή για να την καταδικάσουν τόσο βαριά για έναν κακούργημα. Ασφαλώς και οι δικαστές είναι άνθρωποι και κάνουν λάθη, όπως

κάνουν και σωστά. Και ασφαλώς είναι μια απόφαση που χωράει πολύ συζήτηση. Άλλο, όμως, αυτό κι άλλο να ετοιμάζονται κινητοποιήσεις και να γίνονται επεισόδια. Άλλο να κλείνουν τους δρόμους γιατί δεν άρεσε η απόφαση. Άλλο να βγαίνει ο υπουργός Δικαιοσύνης Κοντονής και να κουνά το δάκτυλο στους δικαστές ή να βγάζει ανακοίνωση – φωτιά κατά της Δικαιοσύνης ο ΣΥΡΙΖΑ. Πρόκειται περί μιας ακόμη ανόητης και κοντόφθαλμης αντιμετώπισης των καταστάσεων από την κυβέρνηση. Διότι εύκολα μπορείς να ρίξεις λάδι στη φωτιά, να δημιουργήσεις εμφυλιοπολεμικό κλίμα, να καεί η Αθήνα για την Ηριάννα και να πανηγυρίζουν οι μπαχαλάκηδες που βρήκαν μες το κατακαλόκαιρο και πριν πάνε διακοπές, ένα θέμα για να ασχοληθούν.

Και είναι άκρως επικίνδυνο επίσης κάποιοι βλαμμένοι Συριζαίοι να βγάζουν στα social media φόρα παρτίδα το όνομα του εισαγγελέα που ζήτησε την παραμονή της κοπέλας στη φυλακή. Δεν καταλαβαίνουν ότι τον στοχοποιούν και δεν θα είναι έκπληξη να δούμε να καίνε το σπίτι του;

Αλλά όλοι, ανεξαρτήτως αν η απόφαση είναι δίκαιη ή άδικη, πρέπει να έχουμε τον πολιτικό ανδρισμό, τους κοχόνες για να απαντήσουμε σε ορισμένα ερωτήματα.

1. Η δικαιοσύνη στην περίπτωση της Ηριάννας είναι τυφλή, άδικη, φασιστική ή όπως είπε ο Κοντονής δεν έχει δύο μέτρα και δύο σταθμά. Τότε γιατί μόλις πριν μερικές ημέρες αθώωσαν τον Τάσο Θεοφίλου; Γιατί αυτόν δεν τον έβαλαν να σαπίσει στη φυλακή για τις… ιδέες του όπως λένε τώρα οι αριστεροί για την Ηριάννα;

2. Ας δούμε ποιος αθώωσε την Ηριάννα πριν καν αποφανθεί κάποιο δικαστήριο. Μήπως το γεγονός ότι κινητοποιήθηκαν οι… συλλογικότητες, η αριστερά, οι αναρχικοί και διάφοροι επαγγελματίες επαναστάτες και δικηγόροι… ανθρωπίνων δικαιωμάτων; Ας πούμε ότι η Ηριάννα είναι ένοχη, έχει σχέση με τους Πυρήνες, έχει πιάσει όπλα κ.λπ. Με τόση «κοινωνική» πίεση είναι ή όχι σίγουρο ότι στο εφετείο θα αθωωθεί; Ξεχνάμε μήπως τον τρόπο που αγιοποιήθηκε ο Ρωμανός και δέχθηκε χτύπημα η τότε κυβέρνηση; Ξεχνάμε πώς καταφέρνει η αριστερά και ηρωοποιεί τρομοκράτες; Διότι δυστυχώς στην Ελλάδα δεν δικάζει η δικαιοσύνη ανεξάρτητα, αλλά με το πόσο η μία ή άλλη πολιτική – κοινωνική ομάδα πιέζει. Και όπως γνωρίζουμε… η αριστερά έχει τον τρόπο της.

3. Είναι ανοησία ή σκοπιμότητα το γεγονός ότι εμπλέκουν την Ηριάννα με τη Χρυσή Αυγή. Σκοπίμως οι αριστεροί λένε «δεν μπορεί να είναι μέσα η κοπέλα κι έξω ο Μιχαλολιάκος, ο Κασιδιάρης, ο Ρουπακιάς». Ξεχνούν σκοπίμως όμως ότι οι Χρυσαυγίτες βγήκαν επειδή πέρασε το συνταγματικό 18μηνο και κανείς δεν μπορούσε να τους κρατήσει μέσα. Επομένως, προς τι αυτή η θολούρα; Είναι προφανές ότι γίνεται προσπάθεια επηρεασμού της δικαιοσύνης αλλά κυρίως η δημιουργία εμφυλιοπολεμικού κλίματος. Ήτοι… οι ακροδεξιοί ελεύθεροι, οι αριστεροί και αναρχικοί για τις ιδέες τους μέσα.

4. Ας κάνουμε μια υπόθεση εργασίας. Πιάνεται ο Λαγός της Χρυσής Αυγής γιατί βρέθηκε ένα ημιτελές DNA σε ένα όπλο. Κατηγορείται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση κι έρχεται ένα δικαστήριο και λέει ότι πρέπει να ανασταλεί η ποινή του και να κυκλοφορεί ελεύθερος. Πείτε μας με το χέρι στην καρδιά, θα καιγόταν η Αθήνα ή όχι; Όπως πιθανότατα θα καεί και τώρα για άλλο λόγο;

Συμπέρασμα: Μακάρι η Ηριάννα και ο άλλος νεαρός να μην έχουν καμιά σχέση και να αφεθούν ελεύθεροι όταν εκδικαστεί η έφεσή τους. Μακάρι να συνεχίσουν τη ζωή τους και να υπηρετήσουν τις ιδέες τους σε μια χώρα δημοκρατική που ακόμη και τους επιβουλείς της τους προστατεύει. Αλλά ας αφήσουμε τη δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της. Αυτή η εμετική, η άθλια κυβερνητική αντιμετώπιση της υπόθεσης, η προσπάθεια εκμετάλλευσής της για να διχάσει ξανά τον κόσμο και να δημιουργήσει νέα… Δεκεμβριανά, μας προκαλεί σιχασιά. Για τον Τσίπρα, για τον Κοντονή, για τον ΣΥΡΙΖΑ και για όλους εκείνους που θέλουν να ελέγχουν τα πάντα.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα