Υπερψηφίστηκε κατά πλειοψηφία το νέο Φορολογικό Νομοσχέδιο

Υπερψηφίστηκε στην Ολομέλεια της Βουλής επί της αρχής και επί των άρθρων, το νέο φορολογικό νομοσχέδιο.

Σε ονομαστικές ψηφοφορίες που ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ για τέσσερα άρθρα του, τα αποτελέσματα είχαν ως εξής:

Το άρθρο 1 υπερψηφίστηκε με ψήφους 162 έναντι 126.

Το άρθρο 3 υπερψηφίστηκε με ψήφους 162 έναντι 164 και 2 «παρών»

Το άρθρο 6 υπερψηφίστηκε με ψήφους 162 έναντι

121 και 4 «παρών»

Το άρθρο 10 υπερψηφίστηκε με ψήφους 162 έναντι 124 και 2 «παρών».

Με επίθεση του Γιάννη Στουρνάρα κατά του ΣΥΡΙΖΑ και της ελάσσονος αντιπολίτευσης, ολοκληρώθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση του φορολογικού νομοσχεδίου.

«Η αντιπολίτευση – και κυρίως η αξιωματική αντιπολίτευση – στερείται πλήρως εποικοδομητικών προτάσεων. Το «όχι σε όλα» δεν είναι εποικοδομητική πρόταση. Ασκείτε την «πολιτική του ξένοιαστου καβαλάρη», ή, όπως το λέει ο λαός, «τζάμπα μάγκες»» παρατήρησε ο κος Στουρνάρας. «Επειδή σήμερα κατακεραυνώσατε την Τρόικα και το ΔΝΤ, αλλά την Δευτέρα ο αρχηγός σας θα πάει στον Σόιμπλε να δώσει διαπιστευτήρια. Αυτό λέγεται ΣΥΡΙΖΑ εσωτερικού και ΣΥΡΙΖΑ εξωτερικού» ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών.

Υπερασπιζόμενος τα μέχρι σήμερα αποτελέσματα της κυβερνητικής οικονομικής πολιτικής, ο κος Στουρνάρας παρατήρησε πως «ο λαός έχει υποστεί θυσίες, αλλά πιάνουν τόπο. Η οικονομία προσαρμόζεται, τα δίδυμα ελλείμματα μειώνονται, η εκτέλεση του Προϋπολογισμού του 2012 πήγε καλύτερα απ’ τους στόχους, το ισοζύγιο πληρωμών φέτος ίσως είναι ισοσκελισμένο. Μας κούρεψαν το χρέος 40 δις, μας μείωσαν τα επιτόκια, μας μείωσαν τα τοκοχρεολύσια!» ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών. Και μπροστά στις διαμαρτυρίες του Νότη Μαριά (Ανεξάρτητοι Έλληνες), ότι το πλεόνασμα αυτό δεν μοιράζεται υπέρ των ασθενέστερων οικονομικά Ελλήνων, ο κος Στουρνάρας διατράνωσε: «Μειώνω το χρέος. Είναι ευθύνη. Το να το μοιράσω είναι ανεύθυνο. Σας παρακαλουθώ! Είστε λαϊκιστής και παίζετε με τον πόνο του ελληνικού λαού!».

Προηγουμένως, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Λαφαζάνης, είχε κατηγορήσει τον κο Στουρνάρα πως δεν απαντά στα ερωτήματα της αξιωματικής αντιπολίτευσης – και είχε αξιώσει να διευκρινίσει ο υπουργός Οικονομικών, τι θα κάνει με τις υπό απόλυση 300 καθαρίστριες του υπουργείου του. «Δεν μπορεί να κάνουν εταιρεία. Δεν είναι εργολάβοι» είχε πει ο κος Λαφαζάνης. «Το υπουργείο έχει προτείνει να απασχοληθούν νόμιμα οι καθαρίστριες με εταιρεία. Είναι κρίμα να τις εκμεταλλεύεστε και να κάνετε επίδειξη ευαισθησίας σε βάρος των φτωχών γυναικών!» απάντησε ο κος Στουρνάρας.

Επίθεση δέχθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ ωστόσο και από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, για τη στάση που κρατά υπέρ των καταλήψεων των εργαζομένων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και κατά του «ξεπουλήματος», όπως το χαρακτήρισε, που του επιφυλάσσει η κυβέρνηση.

«Ποιον εργατικό, νοικοκύρη πολίτη, αφορά και ενδιαφέρει η ιδιωτικοποίηση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου;» αναρωτήθηκε ο κος Χρυσοχοΐδης. «Να διαβάσετε την έκθεση της Τραπέζης της Ελλάδος και να ψάξετε να δείτε πόσα επισφαλή δάνεια υπήρχαν και πώς συνδιοικούσαν οι συνδικαλιστές του με τη διοίκηση» συμπλήρωσε.

«Κάθε εργατικός άνθρωπος σ’ αυτό τον τόπο, λέει πως η επιχειρηματικότητα είναι δραστηριότητα ιδιωτική. Αυτά λένε τα γράμματα τα σημερινά σ’ αυτήν την κοινωνία – και όχι η κρατικοδίαιτη επιχειρηματικότητα που λειτουργεί σε βάρος των φτωχών και των αδυνάτων» ανέφερε ακόμα ο κος Χρυσοχοΐδης.

Αντιθέτως, ο εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ, Νίκος Τσούκαλης, επαίνεσε τον ΣΥΡΙΖΑ για το ότι «η αντίληψη για την συνολική σωτηρία της Ευρώπης (και μέσω αυτής για τη σωτηρία της Ελλάδας), αρχίζει και γίνεται δόγμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Καλωσορίζουμε αυτές τις νέες απόψεις στο γενικότερο σχέδιο σωτηρίας της χώρας» ανέφερε.

Για την προηγούμενη αντιπαράθεση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ περί κοινωνικής βίας τοποθετήθηκε ο Θ. Παφίλης (ΚΚΕ), τονίζοντας πως «δεν θεωρούμε «προδότες και δωσιλόγους» τα μέλη της κυβέρνησης. Αυτό δημιουργεί ψεύτικους διαχωρισμούς. Υπηρετείτε όμως με συνέπεια τα συμφέροντα της τάξης των κεφαλαιοκρατών που ρουφά το αίμα λαών ολόκληρων».

«Το σύστημα δεν φοβάται τις στρακαστρούκες και τις σπασμένες βιτρίνες. Εκείνο που τρέμετε, είναι η απόφαση εκείνων που παράγουν τον πλούτο να βγουν στο δρόμο. Και τότε, δεν σας σώζει – πολιτικά – τίποτα» τόνισε ο κος Παφίλης.

Ο Χρήστος Παππάς (Χρυσή Αυγή), ανακοίνωσε πως η Χρυσή Αυγή έχει στα χέρια της «εικόνα από μεταμφιεσμένο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ με βουλευτίνα της Νέας Δημοκρατίας από ένα καρναβάλι – καραγκιοζιλίκια δηλαδή» και δήλωσε πως η ΧΑ θα την αναρτήσει στην ιστοσελίδα της. Παράλληλα, ο κος Παππάς σχολίασε τις επιθέσεις εναντίον δημοσιογράφων καταγγέλλοντας «αποκλεισμό της Χρυσής Αυγής από τα κανάλια». «Οι ίδιοι δημοσιογράφοι που χαϊδεύουν την αριστερή τρομοκρατία, θα συνεχίσουν να την χαϊδεύουν» σχολίασε.

Keywords
Τυχαία Θέματα