«Βόμβα» Τσίπρα για τα δάνεια επιχειρήσεων και κομμάτων

08:23 9/5/2017 - Πηγή: Antinews

Ρελάνς στις ορθές καταγγελίες της Νέας Δημοκρατίας για διαπλοκή και για «στημένη» επιχείρηση για να κυριαρχήσει στον μιντιακό κι όχι μόνο, χώρο ο Ιβάν Σαββίδης, ετοιμάζεται να κάνει η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες που διαθέτει το Antinews από πηγές εντός της Βουλής, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να προχωρήσει στην κατάθεση διάταξης η οποία θα απαγορεύει το κούρεμα επιχειρηματικών δανείων

από εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο χώρο των μέσων ενημέρωσης, αλλά και των πολιτικών κομμάτων.

Με τον τρόπο αυτό το Μαξίμου εκτιμά ότι θα αποδυναμώσει τη ρητορική της Νέας Δημοκρατίας που έχει δυναμώσει τις τελευταίες ημέρες με αφορμή τον Ιβάν Σαββίδη και θα κερδίσει μια ακόμη επικοινωνιακή νίκη. Εκτιμούν ότι με το να μη δώσουν τη δυνατότητα διαγραφής δανείων σε καμιά επιχείρηση δεν θα χρειαστεί να γίνει το deal μεταξύ του Ρωσοπόντιου επιχειρηματία και των ιδιοκτητών του Πήγασου. Ούτε βεβαίως και σε άλλες αντίστοιχες περιπτώσεις.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ο Σαββίδης θα μείνει απ' έξω από το χώρο του Τύπου, και ειδικά από το Mega που επιθυμεί διακαώς. Η συντεταγμένη χρεοκοπία του ομίλου Μπόμπολα, στα πρότυπα του ΔΟΛ, η εκκαθάριση εν λειτουργία και ο πλειστηριασμός τίτλων και λοιπών περιουσιακών στοιχείων, θα μπορούσε να γίνει με τρόπο που ο «τσάρος» θα τα «χτυπούσε» σε χαμηλές τιμές και χωρίς να χρειαστεί συνεννόηση με τις τράπεζες για κούρεμα δανείων. Ένα θέμα που θα ξεσήκωνε θύελλα αντιδράσεων τόσο από τη ΝΔ όσο και από την κοινωνία.

Έτσι, ο Σαββίδης θα μπορούσε να «χτυπήσει» και τον ΔΟΛ και τον Πήγασο, να αποκτήσει τον έλεγχο του Mega και των εφημερίδων και να μη χρειαστεί να κοπεί ούτε ένα ευρώ (χαριστικά όπως λέει η ΝΔ). Όλοι κερδισμένοι, η νέα διαπλοκή στημένη με άλλο τρόπο, η ΝΔ και η κοινωνία να μην μπορούν να πουν τίποτε αφού πρόκειται για χρεοκοπία εταιρείας και οι μόνοι χαμένοι; Δύο: Οι τράπεζες που θα χάσουν πολλά περισσότερα και θα εγγράψουν μεγαλύτερες ζημιές και το σημαντικότερο: Οι εργαζόμενοι που θα βρεθούν στον αέρα, οι περισσότεροι απλήρωτοι, χωρίς αποζημιώσεις κι εν δυνάμει απολυμένοι σε χρεοκοπημένες επιχειρήσεις με πλούσιους μετόχους.

Η αλήθεια είναι ότι αν υπήρχε σοβαρό κράτος κι αν τηρούνταν οι νόμοι, αυτές οι χρεοκοπίες θα έπρεπε να ελέγχονται. Διότι δεν μπορεί π.χ. να έχει φουντάρει τον ΔΟΛ ο Ψυχάρης αλλά να ζει μια χαρά τη ζωούλα του, με τα λεφτά στο εξωτερικό και τα σπίτια που έχει δώσει σε συγγενικά πρόσωπα. Ομοίως και ο Μπόμπολας ή κάθε άλλος επιχειρηματίας που χρεοκοπεί αλλά η προσωπική του περιουσία είναι τεράστια.

Εν πάση περιπτώσει, η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να βγει από τη δύσκολη θέση και τις καταγγελίες για νέα διαπλοκή, ειδικά με τη ρύθμιση που θα αφορά και τα δάνεια των κομμάτων. Είναι γνωστή η υπόθεση της ΝΔ που τη «χτυπάει» όποτε μπορεί ο Τσίπρας, οπότε τον βολεύει μια χαρά.

Για να δούμε πώς θα αντιδράσει η ΝΔ σε ένα ακόμη παιχνίδι της κυβέρνησης;

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα