«Τσίπρα, κερνάμε τσίπρα»

Οι αγρότες σταματούν τις κινητοποιήσεις. Τα μπλόκα μαζεύονται σιγά – σιγά και η κυβέρνηση πανηγυρίζει που κατάφερε να τους διασπάσει, με τη βοήθεια βεβαίως του Μπούτα που αφού κέρασε τσίπουρο τον Τσίπρα στη συνέχεια πήγε να τα πιει μόνος του.

Αλλά και με τη βοήθεια των δεξιών αγροτοσυνδικαλιστών που πήραν εντολή να μην εμπλέκονται πολύ, να μην πιέζουν την κυβέρνηση, να μην προκαλούν και εντείνουν το αντικυβερνητικό κλίμα. Ποιοι τους έδωσαν εντολές;

Ποιος νίκησε όμως; Οι πολιτικοί που αποφάσισαν

ότι πρέπει να σπάσει ο τσαμπουκάς των αγροτών και να περάσει το ασφαλιστικό του Κατρούγκαλου; Ή μήπως οι αγρότες έστω κι αν υποχώρησαν; Στο κάτω – κάτω όλο και κάτι πήραν σε σχέση με τους υπόλοιπους που πλήττονται από τα μέτρα της κυβέρνησης.

Στο Μαξίμου πιστεύουν ότι κατατρόπωσαν τον αντίπαλο. Μάλιστα εκτιμούν ότι οι αγρότες κατάλαβαν ότι η κυβέρνηση αγωνίζεται για τα δίκαια και διαπραγματεύεται σθεναρά. Πλανώνται πλάνην οικτρά. Οι αγροτικές κινητοποιήσεις και η μάχη που δίνουν όλοι για το ασφαλιστικό είναι η αρχή του τέλους για την κυβέρνηση της Αριστεράς. Τα σπασμένα γραφεία σε όλη την Ελλάδα, οι απειλές κατά βουλευτών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, το γεγονός ότι δεν τολμάνε να εμφανιστούν πουθενά, το ότι όποιος σήμερα δηλώνει Συριζαίος είναι μεγαλύτερο όνειδος και από τότε που κάποιοι δήλωναν Πασόκοι, όλα αυτά είναι οι μεγάλες ήττες για τον Τσίπρα και την παρέα του. Οι μέρες τους είναι μετρημένες και θα φύγουν με πολύ άσχημο τρόπο, χειρότερο κι από αυτόν που έφυγε ο Παπανδρέου. Στο Μαξίμου νομίζουν ότι θα είναι για πάντα ισχυροί και κρυφογελάνε με την αποχώρηση των αγροτών. Δεν αντιλαμβάνονται ότι η σπορά που έπεσε στην επαρχία είναι το δικό τους τέλος. Ας ρίξουν μια ματιά στις δημοσκοπήσεις και θα καταλάβουν πότε έρχεται η σειρά τους.

Δεν έχει σημασία πραγματικά αν οι αγρότες έχουν υπερβολικές απαιτήσεις και είναι οι περισσότερο ευνοημένοι σε ασφαλιστικό και φορολογικό. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι έριξαν μια γροθιά στο «σύστημα ΣΥΡΙΖΑ». Έκαναν την πρώτη ρωγμή στους δήθεν υπερασπιστές των λαϊκών διεκδικήσεων. Πλέον ο Τσίπρας και η παρέα του είναι persona non grata όχι μόνο στην επαρχία. Ας τολμήσει να ξαναπάει χωρίς συνοδεία να ανέβει σε καμιά καρότσα. Ας τολμήσει να ξαναμιλήσει στους αγρότες. Ας προσπαθήσει να κοροϊδέψει όπως και πριν λίγους μήνες. Το οικοδόμημα που χτίζει η ψευτοαριστερά καταρρέει. Ο κόσμος έχει καταλάβει με ποιους έχει να κάνει και φαίνεται από τις αντιδράσεις του.

Αλέξη bye bye του φωνάζουν οι αγρότες ή στην… καθομιλουμένη: «Τσίπρα, κερνάμε τσίπρα».

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα