«Τσίπρα... αγάπη μου»!!!

08:26 8/7/2016 - Πηγή: Antinews

Ωραία τα είπαμε για το πραξικόπημα του... «Γιάνη Παττακού». Μάθαμε λεπτομέρειες, ήρθε και ο μπάρμπα – Σαμ από το Τέξας, ο αποτυχημένος γιος του σπουδαίου οικονομολόγου και μας τα αποκάλυψε όλα.

Το τι σχεδίαζαν αυτοί οι τύποι με την εντολή του Τσίπρα είναι πλέον γνωστό. Τώρα αν και ο πρωθυπουργός της χώρας είναι, όπως έλεγε και ο Κίτσος Τεγόπουλος «ένοχος ή βλαξ» αυτό δεν έχει καμιά σημασία. Πιθανότατα ο Τσίπρας, όταν οι απίθανοι

«πραξικοπηματίες» συνωμοτούσαν σε κάποιο... ψυγείο, να κοιμόταν. Γιατί να... διάβαζε μάλλον απίθανο είναι, δεν το 'χει το σπορ, εκτός κι αν είναι κανένα βιβλίο για τον Τσάβες.

Το «πραξικόπημα» δεν έγινε, Βενεζουέλα δε γίναμε και ο Τσίπρας δεν έβγαλε μουστάκι σαν του Μαδούρο, τα υπόλοιπα είναι ιστορία.

Όμως, υπάρχει ένα ερώτημα που κανείς δεν έχει κάνει μέχρι τώρα. Ο ελληνικός λαός θα δεχόταν αυτήν την... δημοκρατική εκτροπή; Θα αποδεχόταν π.χ. να βγουν τα τανκς και να φυλάνε τα ΑΤΜ; Θα δεχόταν την επιστροφή στη δραχμή και την πληρωμή με υποσχετικές; Θα δεχόταν επιστράτευση των δημοσίων υπαλλήλων και άλλα σχέδια που έκαναν στο θολωμένο τους μυαλό οι Συριζαίοι;

Η απάντηση είναι δύσκολη, όμως, οι έλληνες πολίτες απέδειξαν ουκ ολίγες φορές ότι πιθανότατα να δέχονταν το «πραξικόπημα». Πρώτη απόδειξη: Όταν ψήφισαν στο δημοψήφισμα το «όχι» αν και ουσιαστικά δεν ήξεραν γιατί ψήφιζαν. Σαν το κοπάδι πήγαν και προσκύνησαν στην ουτοπία που τους σέρβιρε ο Αλέξης.

Δεύτερη απόδειξη: Η ψήφιση του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Σεπτέμβρη. Έκαναν οι τύποι τη μεγαλύτερη πολιτική κωλοτούμπα του αιώνα, με κλειστές τράπεζες και με μια συμφωνία χειρότερη κι από εκείνη που οι πολίτες είπαν «όχι» και τι έγινε; Στις κάλπες έδωσαν στους Τσιπροκαμμένους την ευκαιρία να αποδιαλύσουν τη χώρα.

Τρίτη απόδειξη: Μήνες τώρα η κυβέρνηση κοροϊδεύει, φέρνει πολύ σκληρά μέτρα, έχει δουλέψει ασύστολα τους πολίτες, έρχονται φορολογικά σοκ, ενώ έχουν κοπεί οι συντάξεις και έχουν αυξηθεί οι φόροι και τι κάνει ο λαός; Υπομένει και διατηρεί τον Τσίπρα στην εξουσία αντί να τον «πλακώσει με τις κλωτσιές». Υπάρχουν άπειρες αποδείξεις ότι τελικά ο λαός, αν και ο Αλέξης συναινούσε στο σχέδιο Βαρουφάκη, θα το αποδεχόταν. Είναι ακόμη τόσο ευκολόπιστος με τον Τσίπρα που και «δημοκρατική χούντα» να του έφερνε ο ΣΥΡΙΖΑ πάλι μαζί του θα ήταν.

Θα έτρεχαν μερικοί να διαμαρτυρηθούν για τα τανκς αλλά ποιος θα τους άκουγε; Κανείς. Μήπως υπάρχει αστική τάξη να αμυνθεί στον λαϊκισμό;

Δυστυχώς, πρόκειται για μια διαπίστωση για τον ελληνικό λαό άκρως απογοητευτική κι επικίνδυνη. Αν ο Τσίπρας πέρυσι του μιλούσε για «επανάσταση» κατά του ευρωπαϊκού κατεστημένου, αλλά αυτή η «επανάσταση» ήταν απλά «αριστερή Χούντα» να είστε σίγουροι ότι θα έτρωγε το παραμύθι αμάσητο. Θες η έλλειψη παιδείας, θες η απουσία ιστορικής μνήμης, θες ότι ο Τσίπρας λέει όμορφα ψέματα ή θες γιατί η ιδεολογική κυριαρχία της Αριστεράς έχει κάνει πολύ δουλειά τα τελευταία 40 χρόνια; Η ουσία είναι ότι με τις επιλογές που έχει κάνει η πλειοψηφία του λαού μέχρι και κόκκινες σημαίες θα σήκωνε βλέποντας τον «ακομβίωτο στρατηγό» να κορδώνεται πάνω σε κανένα άρμα και τον Αλέξη να φοράει την τραγιάσκα του Τσε και να τα βάζει με τις αγορές και τους Ευρωπαίους.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα