«Τσεκούρι» παίρνει ο Κυριάκος

«Τσεκούρι» παίρνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης προκειμένου να καθαρίσει το κόμμα και να κόψει μία και καλή τις διαφωνίες, τις γκρίνιες και τα προσωπικά παιχνιδάκια. Σύμφωνα με πληροφορίες του Antinews, η απόφαση του προέδρου της ΝΔ να καρατομήσει την Κατερίνα Παπακώστα δεν ήταν καθόλου τυχαία και δεν ελήφθη εν βρασμώ ψυχής.

Παρά το γεγονός ότι η εν λόγω

βουλευτής είχε προκαλέσει και στο παρελθόν με διαφοροποίηση από τη γραμμή του κόμματος, εντούτοις δεν ήταν από αυτούς που μπορούν να χαρακτηριστούν «προκλητικοί».

Ωστόσο μάλλον πλήρωσε τη... νύφη αφού ο Κυριάκος εμφανίζεται αποφασισμένος να πάει σε σύγκρουση με όλους όσοι θέλουν να προκαλέσουν προβλήματα στο κόμμα, τώρα που απογειώνονται τα ποσοστά του και εμφανίζει ισχυρό στίγμα στην κοινωνία.

Παρά τα όποια προβλήματα που μπορούν να εντοπιστούν και τις κακές μερικές φορές αντιδράσεις, στον τομέα της πειθαρχίας φαίνεται ότι γίνεται προσπάθεια να μπει μια τάξη αφού οι πολλές φωνές κάνουν μεγάλο κακό.

Ο ελληνικός λαός, μετά από μια διετία πλήρους ασάφειας, αστάθειας και αβεβαιότητας αναζητά στηρίγματα που να έχουν σταθερές βάσεις. Η ΝΔ θέλει να εμφανιστεί στον κόσμο έτοιμη να αναλάβει το βαρύ έργο της διακυβέρνησης, ότι μπορεί να αποτελέσει το στήριγμα που θέλουν οι πολίτες.

Έτσι, θα επιχειρήσει το επόμενο διάστημα να αποσαφηνίσει τις θέσεις της σε οικονομικό επίπεδο αλλά και σε προβλήματα όπως το μεταναστευτικό, η δημόσια ασφάλεια, η αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, τα κρούσματα διαφθοράς στο κράτος κ.λπ.

Το βασικότερο είναι ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δέχεται εισηγήσεις ώστε να μην ανεχθεί μια νέα επικοινωνιακή Βαβέλ που θα θολώνει το στίγμα που εκπέμπεται στην κοινωνία. Θέλει να ξεκαθαρίσει ότι δεν υπάρχουν αποκλεισμοί από το κόμμα και όποιος θέλει να βοηθήσει για να φύγει αυτή η κυβέρνηση θα μπορεί να μπει στην πρώτη γραμμή της μάχης. Όχι, όμως, για προσωπικούς λόγους και με προσωπικές στρατηγικές, ούτε για λογαριασμό άλλων που... κρύβονται πίσω από τους θάμνους.

Λέγεται μάλιστα ότι δεν θα διστάσει να καρατομήσει ακόμη και άτομα από τον κλειστό κύκλο των συνεργατών του, ακόμη και κορυφαία στελέχη της παράταξης σε περίπτωση που διαφανεί μια τάση διαφοροποιήσεων που θα κάνουν μεγάλο κακό στην εικόνα της ΝΔ.

Η επιχείρηση «καθαρό κόμμα» δε σημαίνει... εκκαθαρίσεις. Σημαίνει προσπάθεια ανασύνταξης για την τελική μάχη. Εκτιμώντας ότι η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να πάει σε εκλογές, το αργότερο σε 15 μήνες, ίσως όμως και πολύ νωρίτερα, επιχειρεί πλήρη ανασύνταξη και διαρκή εκλογικό συναγερμό.

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα επιχειρήσει να διευρύνει το κόμμα και με ισχυρές προσωπικότητες από την κοινωνία και την αγορά, στελέχη που θα βοηθήσουν στη συγκρότηση ενός συμπαγούς κυβερνητικού προγράμματος.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα