Τσακωμένοι... με την αλήθεια

Ένα ακόμη πολιτικό μασάζ στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αναγκάστηκε να κάνει ο Τσακαλώτος και η Αχτσιόγλου θέλοντας προφανώς να τους πείσουν για τα μέτρα που έρχονται. Για το νέο μνημόνιο που διαπραγματεύτηκαν με τόση σκληρότητα κι έπεισαν τους δανειστές ότι πρέπει να μας... τσακίσουν. Εκεί, λένε οι πληροφορίες, ακούστηκε πολύ γκρίνια από τους βουλευτές, αγωνία για τις επιπτώσεις από τις μειώσεις στις συντάξεις και το αφορολόγητο ενώ φέρεται να ζήτησαν

οι εν λόγω βουλευτές να υπάρξουν πολλά αντίμετρα ώστε να υπάρξει και «αντίβαρο».

Το ρεπορτάζ λέει ότι επικράτησε εκνευρισμός, ειδικά όταν η... «αρχόντισσα κι ο αλήτης» τους ενημέρωσαν ότι η τρόικα επιμένει σε χαμηλό αφορολόγητο, στα 6.000 ευρώ και πλήρη αποσάθρωση των εργασιακών σχέσεων με ομαδικές απολύσεις και λοκ άουτ.

Οι δύο υπουργοί, αφού παραδέχτηκαν ότι βρήκαν «τοίχος» στα εργασιακά, προσπάθησαν να μεταθέσουν το βάρος στα θετικά αντίμετρα, τα οποία όμως αφενός δεν είναι πολλά και αφετέρου δεν ελαφρύνουν αυτές τις ομάδες που θα υποστούν τα δυσμενή μέτρα (ομαδικές απολύσεις, περικοπή συντάξεων, μείωση αφορολόγητου).

Σύμφωνα με στελέχη που παρακολούθησαν την ενημέρωση, ανάμεσα στα αντίμετρα περιλαμβάνονται:

- επίδομα σε φτωχά παιδιά

- επίδομα ενοικίου σε πολίτες που ζουν στην απόλυτη φτώχεια

- επίδομα απασχόλησης

- αύξηση παροχής σχολικών γευμάτων ώστε να καλυφθεί το 50% των μαθητών δημόσιων σχολείων

- αύξηση κατά 30% των θέσεων για παιδικούς σταθμούς

- μικρή μείωση του ΕΝΦΙΑ

- μικρή μείωση του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων

- μικρή μείωση φόρου επιχειρήσεων

- επιδότηση απασχόλησης θέσεων εργασίας ώστε να επιστρέψουν στην Ελλάδα "τα φωτεινά μυαλά" που έφυγαν λόγω κρίσης

- μείωση εισφοράς για φάρμακα σε συνταξιούχους

- πολύ μικρή μείωση των ασφαλιστικών εισφορών προς τον ΕΦΚΑ

Με απλά λόγια, θα προσπαθήσουν με επικοινωνιακές ασπιρίνες, με μέτρα για πολύ λίγους και στοχευμένα, να αλλάξουν την ατζέντα και να ξεχάσει ο κόσμος ότι έπεσαν στα τέσσερα και υπέγραψαν και τις χαρτοπετσέτες.

Είναι ένα ακόμη θέατρο σκιών που τα έχει όλα. Και καραγκιόζηδες, και χατζηαβάτηδες και βλάχους και χαζούς κι απ' όλα. Το έχουμε ξαναδεί το έργο: η αριστερή κυβέρνηση αναγκάζεται να πάρει σκληρά μέτρα, οι αρμόδιοι υπουργοί περιγράφουν σε δραματικούς τόνους την κατάσταση, το πόσο σκληροί είναι οι τροικανοί, πώς κάνουν ό,τι κάνουν για την πατρίδα και άλλα τέτοια. Και οι άτεγκτοι βουλευτές που δεν θα ψήφιζαν ούτε ένα νέο μέτρο λιτότητας είναι εκνευρισμένοι, θυμωμένοι, ανασφαλείς και ανήσυχοι για το πώς θα πάνε στις πατρίδες τους να πείσουν τον κόσμο.

Βρε αι σιχτίρ από εδώ ψεύτες. Θα σηκώσετε όλοι τα χεράκια σας στη Βουλή και θα ψηφίσετε τα πάντα γιατί έτσι μάθατε. Να είστε υποτελείς και να μην έχετε ούτε μια ελάχιστη ικμάδα ντροπής να πείτε ότι κάνατε λάθος. Να παραιτηθεί έστω κι ένας από ευθιξία.

Θα τα ψηφίσουν όλα τα μέτρα, μπορεί και τη... Μεγάλη Παρασκευή με τον Επιτάφιο γιατί έχουν μάθει ότι δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς την καρέκλα. Όλα τα άλλα είναι ανοησίες και επικοινωνιακά παιχνίδια.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα