Τραμπ: Διαψεύδει το «χάος» στη στελέχωση της κυβέρνησής του

Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ διέψευσε με σειρά μηνυμάτων που ανήρτησε χθες το βράδυ και σήμερα στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter ότι οι διαπραγματεύσεις για τη συγκρότηση της επόμενης κυβέρνησης των ΗΠΑ εκτυλίσσονται σε χαοτική ατμόσφαιρα, ενώ επιβεβαίωσε ότι είχε επαφές με πολλούς ξένους ηγέτες μετά την εκλογή του.

«Η επιλογή της κυβέρνησής μου και άλλων θέσεων (διεξάγεται)

πολύ οργανωμένα. Είμαι ο μοναδικός που γνωρίζει τους επικρατέστερους» ήταν το tweet που έστειλε χθες το βράδυ ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ αφού εξήλθε από τον ουρανοξύστη Τραμπ προκειμένου να γευματίσει με την οικογένειά του σε ένα εστιατόριο στη Νέα Υόρκη.

Ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ καταφέρθηκε κατά των New York Times, που έγραψαν για μια «χαοτική» μετάβαση –κι ενώ το τηλεοπτικό δίκτυο CNN μετέδωσε ότι κατά τις προετοιμασίες για τον σχηματισμό της κυβέρνησης Τραμπ έχουν «βγει τα μαχαίρια»– και έγραψε σήμερα ότι «το άρθρο των αποτυχημένων New York Times σχετικά με τη μετάβαση είναι απόλυτα ψευδές. (Οι διαπραγματεύσεις) διεξάγονται στην πραγματικότητα χωρίς κανένα πρόβλημα».

Ο δισεκατομμυριούχος συμπλήρωσε επιπλέον ότι «τον πήραν τηλέφωνο πολλοί ηγέτες ξένων χωρών παρά τα όσα υποστηρίζουν οι αποτυχημένοι New York Times», επικαλούμενος τη Ρωσία, τη Βρετανία, την Κίνα, τη Σαουδική Αραβία, την Ιαπωνία, την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία.

Σε άρθρο που δημοσίευσαν σήμερα οι New York Times γίνεται λόγος για τη δυσκολία που αντιμετωπίζουν ξένοι ηγέτες στο να καταφέρουν να βρουν στο τηλέφωνο τον εκλεγμένο πρόεδρο.

Οι «@nytimes είναι απλά αναστατωμένοι που φαίνονται γελοίοι στο ρεπορτάζ για το πρόσωπό μου» συμπλήρωσε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Από την πλευρά τους οι Times έγραψαν ότι, ενώ οι ηγέτες της Αιγύπτου και του Ισραήλ, κατάφεραν να βρουν σύντομα τον μεγιστάνα στο τηλέφωνο, η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι έπρεπε να περιμένει 24 ώρες για να μπορέσει να συνομιλήσει με τον Ντόναλντ Τραμπ.

imerisia.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα