Τουρκία: Το κράτος Φρανκεστάϊν

Του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη

Ο τουρκισμός είναι μια αρρώστια της περιοχής μας. Είτε στην παλαιοναζιστική κεμαλική εκδοχή του, είτε στην εκδοχή του σημερινού ισλαμοφασισμού, είναι ένας αιμοσταγής αναχρονισμός.

Πάνε αιώνες από τότε που οι λίγοι αληθινοί τούρκοι, οι στραβοκάνηδες «κυνοκέφαλοι» των Βυζαντινών, εμφανίστηκαν στην Μικρά Ασία ως ληστές και μισθοφόροι. Αυτοί οι φανατικοί προσήλυτοι στο Ισλάμ και πλιατσικολόγοι κατέκτησαν την Μικρά Ασία, την Μέση Ανατολή και τα Βαλκάνια, όχι χάρις στην αριθμητική τους δύναμη αλλά χάρις στην δική μας παρακμή.

Το Βυζάντιο κατέρρευσε εκ των

έσω, με υπονομευμένη την στρατιωτική του ισχύ και την κοινωνική του συνοχή. Τα εκατομμύρια των χριστιανών της Μικράς Ασίας, μέρους του Καυκάσου και των Βαλκανίων δεν εξαερώθηκαν, ούτε κατεσφάγησαν όλοι. Η πλειοψηφία εξισλαμίστηκε με την βία και την καταπίεση, συχνά προδομένη από τις ντόπιες ελίτ που υπέκυψαν στο σουνέτι, για να διασφαλίσουν τις γαίες και τα προνόμια τους. Για πολλοστή φορά θα παραπέμψουμε τους αγράμματους «αναλυτές εκ του προχείρου» και τους ιστορικούς α λα gauche στο σύνολο του μνημειώδους ιστορικού έργου του Σπύρου Βρυώνη και άλλων.

Στην Ανατολική Θράκη, την Πόλη, την Ιωνία, τον Πόντο, την Κιλικία, στην Λυδία, σε μέρος της Αρμενίας, στο Κουρδιστάν, παντού όπου έφτασαν, ήταν λίγοι κι αφομοίωσαν βίαια τους πολλούς, χωρίς σχεδόν ποτέ να εξαλείψουν πλήρως τα μνημεία και κάποια ίχνη μνήμης των αυτοχθόνων.

Οι «Τούρκοι» στην πλειοψηφία τους έχουν ελληνικά, σέρβικα, αλβανικά, βουλγάρικα, αρμένικα πρόσωπα, γιατί οι προπαππούδες τους ήταν χριστιανοί Έλληνες, Σέρβοι, Αλβανοί, Βούλγαροι, Αρμένηδες, όπως και Ζωροάστρες Κούρδοι, Ασσυροχαλδαίοι ή Σύροι ορθόδοξοι. Στην Τουρκία πιο εύκολα θα βρεις τετράφυλλο τριφύλλι και μονόκερω, παρά απευθείας απογόνους του Ερτογρούλ και των κατσαπλιάδων φονιάδων του.

Κι αυτό οι «Τούρκοι», γιατί στην πραγματικότητα τους πρέπουν τα εισαγωγικά, το ξέρουν. Είναι ένα «μη έθνος», ένα βίαιο συμπίλημα, ένα μωσαϊκό με τους αρμούς του γεμάτους αίμα και τριμμένα κόκαλα.

Έχω μια φίλη κούρδισσα, καλλιεργημένη, με καταγωγή από επιφανή αστική οικογένεια, που γνωρίζει καλά τα της «τουρκικής» ελίτ. Κάθε φορά που αλλάζει η «τουρκική» κυβέρνηση παίζουμε το ίδιο παιχνίδι. Της λέω ένα – ένα τα ονόματα, από τον Πρωθυπουργό ως τον τελευταίο υπουργό και την ρωτώ την καταγωγή τους. Πόντιοι, Λαζοί, Κούρδοι ή μισοί Κούρδοι, Αλβανοί, Εβραίοι ντονμέδες κι ότι άλλο θες. Με το ντουφέκι πάντα ψάχνουμε να βρούμε Τούρκο. Σχεδόν πάντα είναι «Τούρκοι», προσήλυτοι, δοσίλογοι, ενίοτε με νωπή την επίγνωση της ελληνικής, κουρδικής ή άλλης καταγωγής τους.

Οι Οθωμανοί έχτισαν την κουτσή πολυεθνική αυτοκρατορία τους με το αίμα. Ο Κεμάλ στη συνέχεια προσπάθησε να την κάνει Έθνος, ένα κράτος Φρανκεστάϊν, με την γενοκτονία των χριστιανών, εκτοπίζοντας τους επιζήσαντες, ληστεύοντας τις περιουσίες τους, κι επιβάλλοντας τον ναζιστικό «τουρκισμό» του με το πολυβόλο, τον βούρδουλα και τους αναγκαστικούς νόμους.

Το οικοδόμημα του άντ

Keywords
Τυχαία Θέματα