Το πρώτο χειμερινό Μουντιάλ;

Θα είναι το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου το 2022 στο Κατάρ το πρώτο στην ιστορία του θεσμού που θα διεξαχθεί το χειμώνα; Αυτή είναι μια πολύ μεγάλη πιθανότητα, μετά την εισήγηση της αρμόδιας επιτροπής της FIFA να μην διεξαχθεί το Μουντιάλ τους καλοκαιρινούς μήνες, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών στη χώρα του Κόλπου, αλλά τον Νοέμβριο.

Μετά από ανάλυση των δεδομένων για έξι μήνες, η ομάδα εργασίας της παγκόσμιας συνομοσπονδίας για τον καταρτισμό του προγράμματος της περιόδου 2018-2024, με επικεφαλής τον σεΐχη Σαλμάν μπιν

Ιμπραήμ Αλ-Χαλίφα, τόνισε πως η προτιμότερη περίοδος για τη διεξαγωγή της διοργάνωσης στο Κατάρ είναι από τα τέλη Νοεμβρίου μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου. Η πρόταση αυτή φέρεται να έχει την πλήρη στήριξη των έξι συνομοσπονδιών (ανάμεσά τους και της UEFA), αλλά θα πρέπει να συζητηθεί από την εκτελεστική επιτροπή της FIFA που θα συνέλθει στη Ζυρίχη στις 19 και 20 Μαρτίου.

Η ομάδα εργασίας προτείνει επίσης να μειωθούν οι μέρες διάρκειας της διοργάνωσης, ενώ συζητείται ακόμη το ενδεχόμενο να γίνει το Κύπελλο Συνομοσπονδιών τον Ιούνιο/Ιούλιο του 2021 σε άλλη χώρα της Ασίας, ενώ το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων να μεταφερθεί στο Κατάρ για το Νοέμβριο/Δεκέμβριο του 2021, αποτελώντας κάτι σαν γενική πρόβα. Εφόσον επικυρωθούν οι νέες ημερομηνίες, το πρόγραμμα στα εθνικά πρωταθλήματα και τις διεθνείς διασυλλογικές διοργανώσεις θα πρέπει να τροποποιηθεί αναλόγως.

Παραδοσιακά, το Μουντιάλ διεξάγεται τον Ιούνιο και τον Ιούλιο, αλλά οι θερμοκρασίες στο Κατάρ το καλοκαίρι ξεπερνούν τους 40 βαθμούς Κελσίου. Τους μήνες Νοέμβριο- Δεκέμβριο κυμαίνονται γύρω στους 25 βαθμούς.

http://news.sky.com/story/1433137/qatar-world-cup-fifa-recommends-winter-dates

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα