Το «διπλό παιχνίδι» του Καραμανλή

Και ξαφνικά στη Νέα Δημοκρατία... ταράχτηκαν τα νερά. Εκεί που νομίζαμε ότι είναι βάλτος η Πειραιώς αίφνης έχουμε πολλές περίεργες κινήσεις, πολλά ραντεβού και συναντήσεις.

Λίγες μέρες μετά το «άδειασμα» του Β. Μεϊμαράκη στον Μητσοτάκη (το οποίο δικαιολογήθηκε ως αιχμές στον Βορίδη, βαράει το σαμάρι δηλαδή για να πονέσει το γαϊδούρι) οι δύο άνδρες συναντήθηκαν πριν την Κοινοβουλευτική Ομάδα και συμφώνησαν να τα πουν κατ' ιδίαν τη Δευτέρα.

«Έγινε παρεξήγηση κι εξήγηση

δόθηκε» προφανώς και θα έχουν την ευκαιρία να τα πουν καλύτερα και να σβήσουν τις σκιές και τους ψιθύρους που ακούγονται τελευταία.

Πόσο τυχαίο είναι άραγε το γεγονός ότι ο Μεϊμαράκης «μαλάκωσε» μετά το ραντεβού – έκπληξη της Ντόρας με τον Κώστα Καραμανλή;

Φαίνεται ότι ο πρώην πρωθυπουργός αποφάσισε να ρίξει τους τόνους στο καραμανλικό στρατόπεδο και να μαζέψει τις φωνές που ακούγονται. Και προφανώς θέλει να διασώσει κάτι από την υστεροφημία του διότι ακούγονται πολλά για την στήριξη που παρέχει διακριτικά στο κυβερνητικό έκτρωμα ΤσίπραΚαμμένου.

Η πρώτη του απόφαση, να τελειώνει με τον «καραμανλικό» Καμμένο πάρθηκε και γι' αυτό ο υπουργός Άμυνας μπαίνει στο στόχαστρο της «αγίας οικογένειας» προκειμένου να τον αποδομήσουν και να σταματήσουν την προσπάθειά του να εμφανίζεται ως εκπρόσωπος της καραμανλικής παράταξης.

Από την άλλη, λένε οι πληροφορίες, ο πρώην πρωθυπουργός δεν... παραδίδεται άνευ όρων στο Μητσοτακέϊκο. Στη συνάντηση όταν η Ντόρα άρχισε να παραπονιέται, ότι δηλαδή δεν πρέπει να αφήσουν τον Καμμένο να οικειοποιηθεί τον καραμανλισμό, ο κ. Καραμανλής γύρισε και της είπε με αρκετά σοβαρό ύφος: «Άκουσε, Ντόρα. Ο Καμμένος κάνει αυτά που κάνει επειδή βρίσκει χώρο και τα κάνει».

Προφανώς ο πρώην πρωθυπουργός εκτιμά ότι η σημερινή ηγεσία της ΝΔ δεν στηρίζει όσο πρέπει την κυβέρνηση 2004 – 2009 και γι' αυτό είναι δυσαρεστημένος. Και σίγουρα δεν θα πέσει... αμαχητί, ειδικά όταν ακούει τον Μητσοτάκη να εκθειάζει τη διακυβέρνηση Σαμαρά αλλά αυτόν να μην τον αναφέρει.

Καθόλου τυχαίο δεν είναι και το ταξίδι του Καραμανλή στην Αμφίπολη αλλά και η συνάντηση που είχε με τον Τζιτζικώστα και με τον Καραμανλή junior στις Σέρρες. Παρά το γεγονός ότι ερμηνείες δεν πρέπει να κάνουμε, αυτό που φαίνεται πλέον ξεκάθαρα είναι ότι ο πρώην πρωθυπουργός θα παίξει το σύστημα «κρύο – ζέστη» με τον Κυριάκο.

Αποσύρει δηλαδή από την πρώτη γραμμή τους Καραμανλικούς που δεν θα φωνάζουν και δεν θα μουρμουράνε, με πρώτο τον Μεϊμαράκη, αλλά θα διατηρεί και τις επαφές του ώστε να δημιουργεί κουβέντα γύρω από το όνομά του. Άλλωστε, αυτό θέλει για να μην ξεχαστεί, να αναφέρεται πάντα ως παράγοντας στη Νέα Δημοκρατία.

Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορεί να κάνει και πολλά. Ο μεσαιοχωρίτικος προσανατολισμός του, η στήριξη στον Τσίπρα και η «παράδοση» σημαντικών καραμανλικών στην κυβέρνηση δεν περνάνε πια. Η ΝΔ έχει πλέον μια δυναμική κι αυτό το οφείλει στην πιο σκληρή ατζέντα που προωθεί ο Μητσοτάκης.

Τώρα, αν οι Καραμανλικοί βλέπουν την εξουσία να 'ρχεται και κάνουν την καρδιά τους πέτρα και στηρίζουν τον Κυριάκο, τι να πούμε. Κι αυτό στο πολιτικό παιχνίδι είναι...

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα