Το χρέος και το επόμενο πακέτο δόσεων στο τραπέζι του Eurogroup

Το ελληνικό χρέος, αλλά και η πρόταση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) για το πακέτο δόσεων προς την Αθήνα, βρίσκονται στην ατζέντα του επόμενου Eurogroup στις 22 Μαΐου.

Αυτό αναφέρει ο πρόεδρος του Eurogroup, Jeroen Dijsselbloem παρουσιάζοντας την ατζέντα της συνόδου των υπουργών Οικονομικών στο ολλανδικό κοινοβούλιο.

Όπως αναφέρεται, θα παρουσιαστεί μία πρόταση του ESM

για το επόμενο πακέτο δόσεων προς την Αθήνα και για τον τρόπο που αυτό θα κατανεμηθεί.

Γίνεται σαφές όμως ότι προκειμένου να εκταμιευτεί το επόμενο πακέτο δόσεων και να λάβει σχετική απόφαση ο ESM θα πρέπει πρώτα να ολοκληρωθεί η δεύτερη αξιολόγηση και να υπάρχει θετική εισήγηση για την εφαρμογή όλων των απαιτούμενων, περιλαμβανομένης της ψήφισης του νόμου που συζητείται αυτές τις μέρες στη Βουλή.

Στο πεδίο του χρέους, αναφέρει ότι η συζήτηση θα γίνει στη βάση των αποφάσεων του 2016.

Επισημαίνεται παράλληλα ότι δεν θα τεθεί επί τάπητος η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, αλλά και πρόσθετα μέτρα που θα μπορούν να ενισχύσουν τη βιωσιμότητα του.

Σήμερα η προετοιμασία

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα ούτως ή άλλως λαμβάνει χώρα στις Βρυξέλλες η σύνοδος προετοιμασίας για το Eurogroup.

Ο λόγος για το Eurogroup Working Group που συνεδριάζει επισήμως στο πλαίσιο δείπνου με βασικό μενού το ελληνικό χρέος.

Οι συζητήσεις γίνονται στον απόηχο των αποτελεσμάτων του Washington Group που προηγήθηκε την Παρασκευή στο Μπάρι της Ιταλίας με στόχο να βρεθεί ένας τρόπος να περιοριστούν οι διαφωνίες μεταξύ του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και των Ευρωπαίων πιστωτών.

capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα