Τις διαπραγματεύσεις τις καθορίζει ο Σαμαράς, όχι ο Χαρδούβελης

Θα μπορούσε να είναι πράγματι «διπλωματική» ασθένεια από εκείνες που παθαίνουν όσοι είναι τσαντισμένοι με κάτι. Και μετά τα χθεσινά επεισόδια στην κυβέρνηση, η απουσία Χαρδούβελη από το υπουργείο σήμερα, φούντωσε τα σενάρια για πολύ σοβαρό πρόβλημα εν μέσω κρίσιμης διαπραγμάτευσης.

Η αλήθεια είναι ότι πράγματι ο υπουργός Οικονομικών ταλαιπωρείται από βαριά ίωση από τη Δευτέρα και σήμερα οι συνεργάτες του έλεγαν ότι είχε 39 πυρετό. Για το λόγο αυτό δεν πήγε ούτε στη συνάντηση της τρόικας με τον Δένδια για τα κόκκινα δάνεια, ούτε σ' αυτήν με τον Μητσοτάκη για απολύσεις και νέο μισθολόγιο.

Ωστόσο, όταν έχει προηγηθεί ένα τόσο σοβαρό επεισόδιο ο κ. Χαρδούβελης ξέρει καλά ότι θα δημιουργούνταν μεγάλος ντόρος. Αν δεν ήθελε να φουντώσει τα σενάρια για μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει κι ότι είναι χολωμένος από τη συμπεριφορά που του επιφύλαξε το Μαξίμου θα έπρεπε να πάει ακόμη κι αν έπρεπε να πάρει 100 ασπιρίνες.

Ωστόσο, φαίνεται να επέλεξε να μη φύγει από το σπίτι του επικαλούμενος την πραγματική ασθένειά του, στέλνοντας ένα μήνυμα στο Μαξίμου ότι δεν μπορεί να τον «καπελώνουν» όπως ο ίδιος πιστεύει. Αυτά όμως είναι τερτίπια που δείχνουν πραγματική αδυναμία του υπουργού να διαχειριστεί ένα τόσο σοβαρό ζήτημα που έχει προκύψει.

Από την άλλη, με διαρροές που κάνουν από το υπουργείο Οικονομικών, ότι δήθεν αυτοί κάνουν κουμάντο κι όχι ο Λαζαρίδης κι ότι εκδιώχθηκε από το υπουργείο ο σύμβουλος του πρωθυπουργού, δημιουργούν ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα.

Στο κάτω – κάτω τη γραμμή της κυβέρνησης στα οικονομικά και τις διαπραγματεύσεις τις καθορίζει ο κ. Σαμαράς και κανένας άλλος. Και αυτός ορίζει ποιοι θα παίρνουν μέρος στις συσκέψεις και ποιοι όχι. Όλα τα άλλα είναι φληναφήματα και «αρρωσταίνουν» περισσότερο την κατάσταση.

Πάντως, ο κ. Χαρδούβελης εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου λίγο μετά από το τέλος της συνάντησης Σαμαρά - Βενιζέλου προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις κάνοντας μία δήλωση αβρότητας για τον Χ. Λαζαρίδη.

Όπως είπε οι σχέσεις του με τον Χ. Λαζαρίδη είναι οι καλύτερες, πως πρόκειται για έναν αξιόλογο άνθρωπο, άριστο γνώστη των αριθμών και είναι ευπρόσδεκτος στις διαπραγματεύσεις.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα