«Την προδοσία πολλοί αγάπησαν, τον προδότη ουδείς»

Αν κοιτάξεις πίσω, στην ιστορία της Νέας Δημοκρατίας και φυσικά της περιόδου προ της κυβέρνησης Σαμαρά θα δεις ότι ο Νίκος Δένδιας είναι ουσιαστικά... ανύπαρκτος. Ένα φάντασμα πολιτικό γιατί ο κόσμος τον έχει γνωρίσει ως... δικηγόρο της οικογένειας Ρότσιλντ. Από εκεί κι έπειτα ο κ. Δένδιας έγινε υπουργός χάρη στον Σαμαρά, αναδείχθηκε με την υπόθεση της Χρυσής Αυγής,

πήγε σε οικονομικό υπουργείο που δεν έκανε απολύτως τίποτε ενώ χάρη στον Σαμαρά έφυγε από την περιφέρεια Κέρκυρας και ήρθε στα... σαλόνια της Αθήνας.

Για σκεφτείτε λοιπόν αυτόν τον άνθρωπο και πολιτικό ο οποίος χρωστά στον Σαμαρά και τη Νέα Δημοκρατία την πολιτική του ύπαρξη να εξαπολύει επιθέσεις μόνο και μόνο για δείξει ότι υπάρχει, ότι δεν είναι ένα πολιτικό φάντασμα.

Και σκεφτείτε τώρα ο πολλαπλά ευεργετηθείς να εξαπολύει τέτοιες μπηχτές και να σκάβει το λάκκο των ευεργετών του, όταν θα γίνει (αν γίνει ποτέ) αρχηγός της ΝΔ τι έχει να κάνει. Διότι η ποιότητα ενός ανθρώπου, και δη πολιτικού όντος δε φαίνεται όταν το κόμμα είναι στα πάνω του και κυβερνά, αλλά όταν περνά τα δύσκολα χρόνια της αντιπολίτευσης. Εκεί φαίνονται και οι ηγέτες και οι φίλοι και οι μετρημένοι και οι αγνώμονες.

«Δεν είμαστε γοητευτικοί» δήλωσε ο Νίκος Δένδιας. Όχι απλώς δεν είμαστε γοητευτικοί, αλλά έχει χειροτερέψει κατά πολύ η μέτρησή μας μετά τις εκλογές. Αυτό, δυστυχώς, ήταν και αναμενόμενο και προαναγγελθέν από μερικούς από εμάς. Γιατί; Γιατί δεν κάναμε αυτά που έπρεπε να κάνουμε», ανέφερε ο πρώην υπουργός και προσέθεσε:

«Όταν χάνεις, ποιος είναι ο κριτής μας; Ο λαός. Ο λαός μας απέρριψε. Μας βαθμολόγησε πάρα πολύ κακά στις εκλογές. Μπορεί να είχε δίκιο ο λαός, μπορεί να είχε άδικο ο λαός, αλλά αυτός είναι το "αφεντικό". Τι θα έπρεπε να κάνουμε εμείς όταν το "αφεντικό" μας απέρριψε την πρόταση που του καταθέσαμε; Να δούμε τι κάναμε λάθος, μέχρι εκείνη τη στιγμή, γιατί εμείς διαχειριζόμασταν την εξουσία και να επανατοποθετηθούμε με μια πιο φρέσκια πρόταση την οποία η ελληνική κοινωνία να μπορεί να τη βαθμολογήσει θετικά. Εμείς δεν κάναμε τίποτα από αυτά. Εμείς αυτό το οποίο κάναμε είναι ότι: "είπαμε ότι κρατήσαμε, και κατά συνέπεια δεν υπάρχει λόγος να κάνουμε κάτι. Η ελληνική κοινωνία θα μετανοήσει, θα έρθει να μας ζητήσει συγνώμη και θα μας επαναφέρει στην εξουσία, στην αρχή λέγαμε σε έναν μήνα, μετά λέγαμε σε 4 μήνες, τώρα λέμε το φθινόπωρο, και τα γνωστά δικά μας"».

Συμπλήρωσε ακόμη ότι: «Δεν μπορούμε να πάμε μπροστά έτσι. Οφείλουμε να ξεκινήσουμε μία συζήτηση, και για να γίνει αυτό υπάρχει ευθύνη όλων των στελεχών της παράταξης. Γιατί υπάρχουν πάρα πολλοί οι οποίοι επιτρέπουν με τη στάση τους να διατηρείται αυτή η τωρινή σιωπή και η αποδοχή ότι όλα είναι καλά και αύριο θα πάνε και καλύτερα. Φοβάμαι ότι αν συνεχίσουμε έτσι η ΝΔ θα καταστεί αδιάφορος πόλος. Δηλαδή, και το 15% που μας δίνει η ελληνική κοινωνία σήμερα στις μετρήσεις, μήπως μετά από κάποιο χρονικό διάστημα το βλέπουμε κι αυτό από πολύ μακριά και έχουμε μια άλλη δύναμη στη θέση μας, η οποία θα μπορέσει να εκφράσει τις ελπίδες της ελληνικής κοινωνίας για να αντικαταστήσει την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ».

Αυτά είπε ο κ. Δένδιας αλλά όπως καταλάβατε δεν κατέθεσε ούτε μια πρόταση για τη ΝΔ. Πώς πρέπει να είναι αυτή, τι πρέπει να κάνει για να ξαναγίνει γοητευτική. Να αλλάξει αρχηγό και να εκλέξει τον Δένδια; Να βάλει την Ντόρα ή τον Κυριάκο; Δηλαδή όλοι αυτοί που δοξάστηκαν κρυπτόμενοι τώρα βγαίνουν και μιλούν για το ύφος της Νέας Δημοκρατίας; Που ήταν όλοι αυτοί; Ο Δένδιας δεν ήταν υπουργός της προηγούμενης κυβέρνησης; Αφωνία είχε πάθει και τώρα άνοιξε ο λαιμός και μιλά όπου βρεθεί και όπου σταθεί;

Μα καλά, ενώ καίγεται ο τόπος αυτοί κοιτάζουν την πάρτη τους, το τομάρι τους; Δεν άκουσαν τον Σαμαρά που μίλησε για συσπείρωση με στόχο να εγγυηθεί τη συνέχεια της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας. «Κάποιοι τη ΝΔ την πολεμάνε ακόμα, γι' αυτό ακριβώς, γιατί άντεξε όταν όλα τα άλλα κατέρρεαν. Κάποιοι πολύ θα ήθελαν να μην είχε αντέξει η παράταξή μας. Κάποιοι ακόμα και τώρα τη χτυπούν, μερικοί ελάχιστοι ακόμα και μέσα από την παράταξη έχουν προσχωρήσει σε αυτή τη λογική και παίζουν προσωπικά πολιτικά παιχνιδάκια την ώρα που η Ελλάδα περνάει τις πιο κρίσιμες στιγμές" ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ χθες από την Κρήτη.

Για ποιον χτυπά η καμπάνα; Μα για τον γνωστό – άγνωστο δικηγόρο Δένδια που νομίζει ότι η ΝΔ είναι παιχνιδάκι για να παίζει. Ποιος του έδωσε το δικαίωμα να διεκδικεί αυτός την ηγεσία της παράταξης;

Αλλά θα μου πείτε και ο... Δελαπατρίδης ονειρευόταν να γίνει πρωθυπουργός, ο Δένδιας δεν θα ονειρευτεί την προεδρία της ΝΔ;

Και κάτι ακόμα. Μαθαίνουμε ότι αύριο θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για το μέλλον της κεντροδεξιάς. Ομιλητές λέει θα είναι η Ντόρα, ο γίγας της πολιτικής Αντώναρος και ο Ηλίας Νικολακόπουλος.

Δηλαδή, θα μιλήσουν για το μέλλον της κεντροδεξιάς η Ντόρα η εξερευνήτρια που το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να «φάει» τον Σαμαρά, κάτι σαν απατημένη σύζυγος, ένας δήθεν Καραμανλικός που χωρίς αυτόν τον τίτλο δεν θα τον ήξερε ούτε ο θυρωρός της πολυκατοικίας του και ένας αριστερούλης – προοδευτικούλης.

Τα σχόλια δικά σας...

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα