Τι πραγματικά κρύβεται πίσω από την «συμφωνία απελπισίας» Τσίπρα – Καμμένου

Πολλοί, μεταξύ αυτών κι εμείς, αναρωτηθήκαμε για το… μικρό deal που έκανε ο Πάνος Καμμένος με τον Αλέξη Τσίπρα. Η λογική του δούναι και λαβείν για στήριξη του αρχηγού των ΑΝΕΛ στη Βουλή με αντάλλαγμα την ψήφιση της ρύθμισης για τα διεμφυλικά άτομα ή για την Τουρκική Ένωση, δεν ταιριάζει στη μεγάλη εικόνα.

Ο Πάνος Καμμένος

δεν θα ξεφτιλιζόταν έτσι μόνο για την… ταυτότητα του Μήτσου που είναι Μήτση. Άλλος είναι ο λόγος της συμφωνίας, άλλα είναι τα διακυβεύματα και αυτά που παίζονται στο προσκήνιο.

Εκτός από την ανόητη αριστερή ατζέντα που προσπαθεί να περάσει ο Τσίπρας για να ικανοποιήσει το 3%, το επόμενο διάστημα έχει τρία… παλούκια να περάσει.

Το πρώτο είναι η τρίτη αξιολόγηση, η οποία δεν θα περάσει αναίμακτα, ειδικά αν τα μαντάτα από τη Γερμανία δεν είναι καλά. Θα έρθουν κι άλλα μέτρα και αυτά θα πρέπει να περάσουν από τη Βουλή.

Το δεύτερο είναι το σχέδιο Τσίπρα για συνταγματικό δημοψήφισμα. Είναι το γνωστό κόλπο της διπλής κάλπης, εθνικές εκλογές δηλαδή και μαζί ερώτημα για το ποιες αλλαγές πρέπει να περάσουν στο Σύνταγμα. Αν και υπάρχουν σφοδρές αντιδράσεις για το σχέδιο αυτό, και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει στο παρελθόν σταθεί απέναντι σε τέτοια κόλπα, ο Τσίπρας θα χρειαστεί στήριξη για το συγκεκριμένο εγχείρημα.

Το τρίτο κι επίσης σημαντικό είναι το θέμα του λεγόμενου «Μακεδονικού». Κάποιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Τσίπρας θα θελήσει να ανοίξει το ζήτημα της ονομασίας πριν πάει σε εκλογές με την ελπίδα να το λύσει και να εμφανιστεί ως μεγάλος ηγέτης. Δεν του βγήκε η υπόθεση της Κύπρου, θα πάει προς το Βορρά.

Είναι γνωστές οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την ονομασία και είναι σίγουρο ότι θα υπάρξουν έντονες αντιδράσεις αν προκύψουν απόψεις άκρως ανθελληνικές. Κι εδώ τίθεται το ερώτημα για το τι θα κάνει ο Καμμένος και οι… πατριώτες της συμφοράς.

Στα πολιτικά πηγαδάκια λένε ότι η συμφωνία Τσίπρα - Καμμένου είναι κεντρική και αφορά τη μεγάλη εικόνα. Με τους ΑΝΕΛ να καταρρέουν και τον κόσμο να τους έχει πάρει χαμπάρι, είναι αμφίβολο αν θα μπορέσουν να μπουν στη Βουλή στις επόμενες εκλογές. Κι όπως ξέρουμε… no θέση στη Βουλή… no βουλευτική ασυλία.

Το deal θα μπορούσε, λοιπόν, να είναι η κοινή κάθοδος ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και η τοποθέτηση του Πάνου Καμμένου στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας ώστε να εξασφαλίσει μια θέση στην επόμενη Βουλή και να έχει ασυλία για τις δύσκολες μέρες και νύχτες που έρχονται. Άλλωστε, Βουλή χωρίς Καμμένο δεν μπορεί να υπάρξει. Ποιος θα αναλάβει το ρόλο του αρχηγού των λαϊκιστών;

Κι όλα αυτά με μεγάλο αντάλλαγμα να στηρίξει ο Πάνος τον Αλέξη στα τρία «καυτά» θέματα που περιγράψαμε. Δεν το λες και άσχημο deal. Για τα… κυβικά του Καμμένου και για την υποκρισία και την κυνικότητα του Τσίπρα είναι μια χαρά.

Για να δούμε, ο κόσμος θα επιβραβεύσει τα βρόμικα σχέδιά τους;

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα