Θ. Τζήμερος: Απέτυχα γιατί είμαι… γερμανοτσολιάς!!!

Με μια επιστολή «μνημείο» εγωισμού και πολιτικού αταβισμού, ο πρόεδρος της Δημιουργίας Ξανά, Θάνος Τζήμερος, επιχειρεί να δικαιολογήσει σήμερα το χαμηλό εκλογικό αποτέλεσμα του κόμματος του.

Με εκφράσεις πεζοδρομίου, όπως «μικροτσούτσουνη κομπλεξάρα» και «λαμόγιο», ο πολιτικός αρχηγός που φιλοδοξούσε να φέρει την αλλαγή και το νέο… ήθος στην πολιτική σκηνή, ειρωνεύεται με τη δήθεν αποδοχή των ευθυνών του το εκλογικό σώμα, προκαλώντας για μια ακόμη φορά το δημόσιο αίσθημα,

λίγο καιρό μετά τη δημόσια επιστολή προς την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.

Κατά τον κ. Τζήμερο για το τελικό του αποτέλεσμα έφταιγε ο πόλεμος «λάσπης» που δέχθηκε, οι απειλές από «μαφιόζικα» συμφέροντα που δέχθηκε η οικογένειά του, αλλά και οι «οργανωμένες παραιτήσεις μελών» του κόμματός του.

Βέβαια για τη συνεργασία με τον Στέφανο Μάνο, που επί σειρά ετών διετέλεσε μέλος των κυβερνήσεων ΝΔ ούτε λόγος, όπως επίσης καμία δικαιολογία δεν βρήκε να πει για το non paper, όπου, τρεις μήνες πριν τις πρώτες εκλογές στις 6/5, ευθέως μιλούσε για κοινή κάθοδο με την Ντόρα Μπακογιάννη.

Το πλήρες κείμενο έχει ως εξής:

«ΗΤΤΑ, ΠΑΙΔΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ.

Απέτυχα. Είμαι λοιπόν έτοιμος να υποστώ τις συνέπειες. Διαλέξτε: την κεφαλή επί πίνακι, απαγχονισμό στην κεντρική πλατεία, ανασκολοπισμό ή κάτι άλλο πιο πρωτότυπο; Τι διάολο δημιουργικοί είμαστε; Δεν θα βρούμε έναν βασανιστικό (και φαντασμαγορικό – προς παραδειγματισμό) τρόπο;

Σε καμιά περίπτωση δεν συνέβαλε η πόλωση. Τι κι αν άνθρωποι που ήταν από την πρώτη μέρα στη «Δημιουργία» έκαναν έκκληση να ψηφίσουμε Ν. Δημοκρατία; Τι κι αν γνωστοί, φίλοι και συγγενείς ξεκαθάριζαν: εσάς πιστεύουμε, τον Σαμαρά δεν θέλουμε ούτε ζωγραφιστό να τον δούμε, αλλά θα τον ψηφίσουμε για να κόψουμε τον δρόμο στους παρανοϊκούς… Τίποτε από αυτά δεν έχει σημασία. Έπρεπε να βρω τον τρόπο – εγώ προσωπικά – να τους πείσω και να πείσω επίσης κι όλο το σάπιο ΠΑΣΟΚ να μην ψηφίσει Τσίπρα ώστε να υπάρχει απειλή. Δεν το έκανα. Δικό μου λάθος.

Σε καμιά περίπτωση δεν συνέβαλε το εσωτερικό «ξεκατίνιασμα». Έπρεπε να υπάρχει πρόβλεψη στο καταστατικό, πως όποιος διαφωνεί κάνει πραξικόπημα στο Facebook, στέλνει επιστολές σε όλα τα ΜΜΕ, κατηγορεί χυδαία τους πάντες, αφήνει υπονοούμενα ότι θα δεχτεί «μαφιόζικα» αντίποινα (!) η οικογένειά του, και οργανώνεται με τους υπόλοιπους για να παραιτούνται ένας κάθε μέρα, ώστε να υπάρχει τροφή για τους αδηφάγους Bloggers. Έτσι έπρεπε, ώστε οι σοβαροί άνθρωποι να μπαίνουν στο group και να θαυμάζουν το επίπεδο εσωτερικής μας δημοκρατίας. Δεν υπήρχε τέτοια πρόβλεψη. Δικό μου λάθος.

Σε καμιά περίπτωση δεν συνέβαλε η λάσπη. Έπρεπε να έχω εξασφαλίσει γραπτές βεβαιώσεις από όλα θρησκεύματα και τις αιρέσεις απανταχού της γης ότι δεν είμαι μέλος τους, να τα αναρτήσω σε περίοπτη θέση στο βιογραφικό μου και να τα στείλω σε κάθε δαιμόνιο ρεπόρτερ – με επικυρωμένο το γνήσιο της υπογραφής. Έπρεπε επίσης να ξέρω ότι στη χώρα που ανθεί φαιδρά πορτοκαλέα, το να υποστηρίζεις ότι η απάντηση που δίνει ή δεν δίνει κάθε άνθρω

Keywords
Τυχαία Θέματα