Συνεχίζουν το «φλερτ» με την χρεοκοπία στελέχη της κυβέρνησης

Μετά τις δηλώσεις περί ρήξης του Βαρουφάκη που κανείς δεν τον μάζεψε, μετά τις δραχμές του Λαπαβίτσα που κανείς δεν του λέει ότι είναι επικίνδυνος, «χτύπησε» καιο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών και Οικονομικών Σχέσεων, Ε. Τσακαλώτος, ο οποίος είπε ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να πάει σε ρήξη με τους δανειστές σε περίπτωση που οι διαπραγματεύσεις δεν έχουν αίσιο τέλος και η λίστα των μεταρρυθμίσεων δεν γίνει αποδεκτή.

«Νομίζω ότι το σενάριο της ρήξης είναι κάτι που το είχε πει και ο Γ. Βαρουφάκης στις προγραμματικές του δηλώσεις κι αυτό το έχει εκτιμήσει ο ελληνικός λαός. Έχει καταλάβει ότι

εμείς υποστηρίζουμε τον κόσμο της εργασίας, υποστηρίζουμε τους ανθρώπους που έχασαν πάρα πολλά πράγματα από την κρίση και ότι είμαστε έτοιμοι, αν δεν πάνε καλά τα πράγματα, για μια ρήξη. Αν δεν το έχεις στο μυαλό σου τη ρήξη, ούτε καν σαν ενδεχόμενο, προφανώς οι δανειστές θα περάσουν τα ίδια μέτρα με τους προηγούμενους. Θα μπορούσαμε δηλαδή να είμαστε σαν τον κ. Σαμαρά. Εμείς δημιουργούμε ασάφεια στους εταίρους μας για τις προθέσεις μας σκοπίμως γιατί πρέπει να ξέρουν ότι εμείς είμαστε έτοιμοι για μια ρήξη, αλλιώς δεν διαπραγματεύεσαι», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσακαλώτος.

Στο μεταξύ, το Ποτάμι καταγγέλλει ότι ειδικός σύμβουλος του πρωθυπουργού αρθρογραφεί υπέρ του Grexit. Στις 15 Μαρτίου, στον ιστότοπο rednotebook.gr, o κ. Γιάννης Αλμπάνης αρθρογράφησε με τίτλο «Το Grexit είναι προτιμότερο από ένα τρίτο Μνημόνιο». Δύο μέρες πριν, στις 13 Μαρτίου ο κ. Γιάννης Αλμπάνης, υποστηρίζει το Ποτάμι, είχε διοριστεί ειδικός σύμβουλος στο γραφείο Tύπου της γενικής γραμματείας του Πρωθυπουργού και αναφέρει και το ΦΕΚ 131, βάσει του οποίου έγινε η τοποθέτηση.

Κατά το Ποτάμι, «είναι σημαντικό ο κ. Τσίπρας να έχει σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή για τη χώρα τους κατάλληλους συμβούλους, που θα στηρίξουν την ευρωπαϊκή Ελλάδα κι όχι αυτούς που υπερασπίζονται την ηρωική (για ποιον;) επιστροφή στη δραχμή».

Ο πρωθυπουργός πλέον, οφείλει να πει την αλήθεια στον ελληνικό λαό. Υιοθετεί τις απόψεις περί Grexit ή όχι;

Γιατί απ’ ότι θυμόμαστε ο κόσμος τον ψήφισε για να παραμείνει η χώρα στο ευρώ και όχι να την χρεοκοπήσει.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα