Συνεχίζουν την υπονόμευση της παράταξης οι Καραμανλικοί

Έχουμε γράψει ουκ ολίγες φορές ότι το μεγάλο πρόβλημα της Νέας Δημοκρατίας διαχρονικά είναι η διχόνοια. Κάποιοι σπέρνουν τον διχασμό και περιμένουν πότε να δρέψουν τους καρπούς της προσπάθειάς τους.

Δήθεν για το καλό της παράταξης πάνε κόντρα σε όποια προσπάθεια γίνεται, κάνουν υπόγειες διεργασίες, στήνουν παρασκήνια, κόντρες, διαρρέουν ενοχλήσεις ή απλά δεν συμμετέχουν στον αγώνα που γίνεται για να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ. Κοινώς κάνουν «λευκή απεργία» δίνοντας δύναμη έτσι στον Τσίπρα

να συνεχίσει το θεάρεστο έργο του.

Διότι άλλο είναι να ασκείται κριτική για τα λάθη που κάνει η ηγεσία της ΝΔ, άλλο να ζητείται από τον Κυριάκο να αλλάξει ρότα κι άλλο να υπάρχουν βουλευτές, στελέχη και δημοσιογράφοι που ανήκουν στον λεγόμενο κεντροδεξιό χώρο και να κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους προκειμένου να μειώσουν την παράταξη.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι και η Κόντρα Νιουζ του Κουρή, η «Αυριανή» του Τσίπρα δηλαδή, ασχολείται με τη ΝΔ και γράφει σε πρωτοσέλιδό της ότι ο Μητσοτάκης κάνει εκκαθαρίσεις Καραμανλικών, ότι στοχοποιεί συγκεκριμένους βουλευτές για να κάνει το κόμμα Μητσοτακικό κι ότι ο πρώην πρωθυπουργός θα αντιδράσει.

Άλλοι δημοσιογράφοι επιχειρούν να μειώσουν τη δυναμική της ΝΔ, όπως αποτυπώνεται στις δημοσκοπήσεις και άλλοι να περιγράψουν τα… λάθη που κάνει ο Μητσοτάκης για το θέμα του χρέους. Δηλαδή δεν βλέπουν τα εγκλήματα της κυβέρνησης που διαπραγματεύεται και βλέπουν τι κάνει η ΝΔ που δεν έχει και λόγο.

Υπάρχουν δε και βουλευτές της ΝΔ που επιμένουν ότι πρέπει να υπάρξει «εθνική ομοψυχία» (δηλαδή όλοι με τον ΣΥΡΙΖΑ) για να βγει η χώρα από την κρίση κι άλλοι που δεν βλέπουν ότι η Ελλάδα είναι ένα μπάχαλο απ’ άκρη σ’ άκρη και υπάρχουν χίλιοι λόγοι για να κάνεις αντιπολίτευση. Στη Νέα Δημοκρατία, πριν καν γίνει κυβέρνηση, στήνεται εσωκομματική αντιπολίτευση. Αφού δεν καταφέρνουν να κόψουν τη φόρα προς την εξουσία και να δώσουν παράταση ζωής στο σύστημα Τσίπρα, αργά αλλά σταθερά φτιάχνουν ένα αντιπολιτευτικό μπλοκ το οποίο βασίζεται κατά κύριο λόγο στο καραμανλικό στρατόπεδο.

Ορισμένοι που παίρνουν γραμμή για «εθνική συνεννόηση», άλλοι που βλέπουν ότι δεν έχουν καμιά τύχη για να επανεκλεγούν, άλλοι που πιστεύουν ότι θα διασωθούν αν πάνε κόντρα στο ρεύμα κι άλλοι… απλώς ανόητοι που δεν μπορούν ούτε τις πολιτικές εξελίξεις να αναλύσουν. Κι όλοι μαζί γκρινιάζουν με το παραμικρό και βάζουν συγκεκριμένους δημοσιογράφους να γράφουν για τα… κακώς κείμενα στη ΝΔ. Πώς τυχαίνει τώρα όλοι αυτοί οι δημοσιογράφοι να έχουν ευεργετηθεί από τον Καραμανλή, αυτό είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο.

«Ο Κυριάκος δεν μπορεί, ο Κυριάκος δεν έχει το ανάστημα, η ΝΔ είναι λίγη, το κόμμα θέλει ανανέωση» και άλλα πολλά ακούγονται που πολλές φορές μπορεί να πρέπει να συζητούνται, αλλά σε ποια βάση; Και με ποια επιχειρήματα; Εκείνων που βλέπουν ότι υπάρχει μια καλή ευκαιρία για να ασκήσουν εσωκομματική αντιπολίτευση;

Φιλική συμβουλή προς Νεοδημοκράτες που δεν κρατιούνται και ράβουν υπουργικά κοστούμια: «Αφήστε τις θέσεις και πιάστε δουλειά. Σηκώστε τα μανίκια και κάντε τα πάντα για να φύγει αυτή η κυβέρνηση».

Φιλική συμβουλή προς Νεοδημοκράτες που στήνουν αντιπολίτευση ακόμη και σήμερα: «Η διχόνοια είναι το μεγαλύτερο ατού του… Τσίπρα. Εκτός κι αν ο στόχος σας είναι η διάλυση του κόμματος για να επικρατήσουν οι μέτριοι, οι λαθρεπιβάτες, οι περαστικοί».

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα