Στο ανατ. Αιγαίο επιπλέον 330 πρόσφυγες από Τουρκία

Μέχρι τις 7:30 σήμερα το πρωί τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου υποδέχθηκαν 330 επιπλέον μετανάστες από την Τουρκία, κατάσταση που αν παραταθεί θα οδηγήσει σε ακόμη πιο ασφυκτική κατάσταση τόσο τις κοινωνίες των ελληνικών νησιών όσο και τα κέντρα φιλοξενίας μεταναστών.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με στοιχεία του συντονιστικού οργάνου για τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης, στη Λέσβο κατέφθασαν 138 μετανάστες, 67 στη Χίο και 125 στα υπόλοιπα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Υπενθυμίζεται πως η αύξηση των προσφυγικών ροών από την Τουρκία προς

τα ελληνικά νησιά ήρθε αποτελεί τον μοχλό πίεσης του Τούρκου προέδρου Erdogan προς την Ευρωπαϊκή Ένωση μετά την απόφαση των ευρωβουλευτών για προσωρινό "πάγωμα" των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της γείτονος.

"Αν η ΕΕ προχωρήσει περεταίρω (σσ: αναφορικά με το πάγωμα των διαπραγματεύσεων)", είπε ο Τούρκος πρόεδρος όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η Deutsche Welle, "εμείς θα ανοίξουμε τα σύνορα αφήνοντας 3 εκατομμύρια πρόσφυγες να πάνε στην Ευρώπη. Αυτές τις απειλές χωρίς περιεχόμενο, ούτε εγώ ούτε ο λαός μου τις λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη. Αν δεν υπήρχε το προσφυγικό, οι συγκρούσεις και η καταπίεση στη Συρία, το Ιράκ, το Αφγανιστάν και τη Σομαλία δεν θα εμφανίζονταν στην παγκόσμια ατζέντα", είχε αναφέρει ο Τούρκος πρόεδρος.

capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα