ΣτΕ: Στον «αέρα» η διάσκεψη για τις τηλεοπτικές άδειες - Ενδεχόμενο και επ΄αόριστον αναβολής

Λίγες μόνο ώρες πριν την έναρξη της σημερινής τρίτης κατά σειρά διάσκεψη της διευρυμένης Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, που πρόκειται να εξετάσει το θέμα των τηλεοπτικών αδεινών, έρχονται νέα δεδομένα που καθιστούν αναμφίβολη τη διεξαγωγή της διάσκεψης, η οποία πιθανά να οδηγηθεί σε επ' αόριστον αναβολή ή ακόμη και σε επανασυζήτηση της υπόθεσης.

Η τρίτη κατά σειρά διάσκεψη της διευρυμένης Ολομέλειας έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει σήμερα το απόγευμα στις 17:00.

Ωστόσο, όπως έγινε γνωστό, ένα μέλος

της Ολομέλειας του ΣτΕ, ο σύμβουλος Επικρατείας Αριστόβουλος-Γεώργιος Βώρος, αιφνιδίως έχει εισαχθεί σε νοσοκομείο, μετά από καρδιακό επεισόδιο και του τοποθετήθηκε stent λόγω απόφραξης αρτηρίας.

Παράλληλα, έγινε γνωστό, ότι το αναπληρωματικό μέλος της σύνθεσης που θα κρίνει τις τηλεοπτικές άδειες, ο σύμβουλος Επικρατείας Δημήτρης Αλεξανδρής, είναι σε αναρρωτική άδεια, καθώς έσπασε το πόδι του και δεν συμμετείχε στις τρεις διασκέψεις που έχουν γίνει έως τώρα για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών.

Κατά συνέπεια, στην συγκεκριμένη σύνθεση της Ολομέλειας, το ένα αναπληρωματικό μέλος θα καλύψει το κενό που δημιουργήθηκε από την αιφνιδιαστική ασθένεια του κ. Βώρου, χωρίς ωστόσο να υπάρχει άλλο αναπληρωματικό μέλος στην συγκεκριμένη σύνθεση.

Εν τω μεταξύ, με εντολή του υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου θα διεξαχθεί έρευνα σε δικαστή που συμμετέχει στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών, καθώς σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο εν λόγω δικαστικός λειτουργός φέρεται να έδειξε ενδιαφέρον για υποψήφια της Εθνικής Σχολής Δικαστών, η οποία ακολούθως εισήλθε στο Συμβούλιο της Επικρατείας ως δικαστής.

«Έχω ήδη προβεί, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μου, σε ενέργειες που οδηγούν στη διερεύνηση των ενδεχόμενων παράνομων πράξεων που αφορούν τη Δικαιοσύνη», τονίζει σε ανακοίνωση του, ο κ. Παρασκευοπουλος και προσθέτει «καλώ όλους όσοι με δηλώσεις, αποκαλύψεις και λοιπές παρεμβάσεις επιχειρούν να επηρεάσουν το έργο της απονομής της Δικαιοσύνης, να αναλογιστούν τις ευθύνες τους».

Κατά τη σημερινή διάσκεψη, κεκλεισμένων των θυρών, εάν δεν τεθούν νέα νομικά, δικονομικά και πραγματικά ζητήματα, οι 30 δικαστές του ΣτΕ θα προχωρήσουν στην ψηφοφορία των τριών προδικαστικών θεμάτων που θα τους επιτρέψουν να προχωρήσουν στην ουσία της υπόθεσης και να αποφανθούν επί των συνταγματικών και σύννομων θεμάτων που έχουν τεθεί από τους τηλεοπτικούς σταθμούς.

Τα τρία ζητήματα που θα τεθούν σήμερα σε ψηφοφορία είναι το παραδεκτό, το έννομο συμφέρον και το βάσιμο των προσφυγών των τηλεοπτικών σταθμών.

Κατά τη διάσκεψη της προηγούμενης Παρασκευής, δεν ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί του παραδεκτού, του βασίμου και του εννόμου συμφέροντος των τηλεοπτικών σταθμών.

Όμως, οι τηλεοπτικοί σταθμοί Αlpha και ΣΚΑΙ, καθώς και οι εταιρείες 'Αλτερ Έγκο και «Ανεξάρτητος Τηλεοπτικός Πάροχος Περιεχομένου» (ITV CP), έχουν καταθέσει νέες αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων. Οι αιτήσεις, επικεντρώνονται στα πόθεν έσχες των διαγωνιζομένων.

imerisia.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα