Στα τέσσερα...

Μετά από τη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα ότι οι αρχές της ΕΕ δεν περιλαμβάνουν εκβιασμό, οι ευρωπαίοι άρχισαν να χορεύουν πεντοζάλη. Το... διάγγελμα του πρωθυπουργού από τις Βρυξέλλες επιβεβαίωσε το πολιτικό αδιέξοδο που βρίσκεται η κυβέρνηση η οποία απέτυχε παταγωδώς σε κάθε της εκτίμηση πριν και μετά τις εκλογές.

Θα άλλαζαν την Ευρώπη, θα έδιωχναν την Μέρκελ,

θα πατούσαν κάτω τους εκβιαστές, τρομοκράτες, δολοφόνους ή όπως αλλιώς έλεγαν τους δανειστές. Όλα αυτά ήταν... ένα λάθος και ο Τσίπρας απλά το αποδέχθηκε ασμένως.

Τα χθεσινά γελάκια του Τσίπρα με Μέρκελ και Ρέντσι, εκεί που ο Ιταλός «πνίγει» τον... φίλο του Αλέξη, είναι ένα ακόμη στιγμιότυπο της στροφής 180 μοιρών που έκανε ο πρωθυπουργός τους τελευταίους μήνες. Είναι η πλήρης επιβεβαίωση της κωλοτούμπας που κάνει, ακόμη κι αν δεν κλείσει η συμφωνία με τους δανειστές. Και το λέμε αυτό διότι ακόμη και μια σύγκρουση θα έχει την κλιμάκωσή της. Δηλαδή θα κλείσουν οι τράπεζες, θα υπάρξει capital control, θα κηρυχθεί πιστωτικό γεγονός αν δεν πληρώσουμε το ΔΝΤ και στη συνέχεια ο Τσίπρας αν παραμείνει πρωθυπουργός, θα ζητήσει τη βοήθεια της Μέρκελ και της ευρωπαϊκής «συμμορίας» όπως λένε οι Συριζαίοι. Άλλη διέξοδος δεν υπάρχει παρά η ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδας και ο πρωθυπουργός το κατάλαβε, έστω και αργά. Τώρα θέλει να μαζέψει κάπως τα ασυμμάζευτα και να προσεγγίσει τις ευρωπαϊκές αρχές καθώς αντιλαμβάνεται ότι θα γίνει ο πρωθυπουργός της δραχμής αν δεν πάει με τα νερά των Ευρωπαίων.

Προσπαθεί να πετύχει την καλύτερη δυνατή συμφωνία στο ασφυκτικό χρονικό πλαίσιο και με βάση το τελεσίγραφο που του έχουν στείλει.

«Οι θεμελιώδεις αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ήταν η δημοκρατία, η αλληλεγγύη, η ισότητα και ο αμοιβαίος σεβασμός. Οι αρχές αυτές, δεν στηρίζονταν σε εκβιασμούς και τελεσίγραφα. Και ειδικά σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές, κανείς δεν έχει το δικαίωμα να θέτει σε κίνδυνο αυτές τις αρχές. Η ελληνική κυβέρνηση θα συνεχίσει να δίνει με αποφασιστικότητα την μάχη υπέρ αυτών των αρχών, θα συνεχίσει να δίνει την μάχη για λογαριασμό των Ευρωπαίων πολιτών και φυσικά για λογαριασμό του ελληνικού λαού».

Αυτή ήταν η δήλωση του κ. Τσίπρα η οποία αποδεικνύει ότι δεν είχε ποτέ τα κότσια να πάει σε ρήξη, κορόιδεψε τον ελληνικό λαό ότι θα αλλάξει την Ευρώπη κι όχι την Ελλάδα. Τέλος οι ζουρνάδες, τέλος η «Ρόδος και το πήδημα», τέλος οι ρήξεις και οι επαναστάσεις στην Ευρώπη με τη βοήθεια των Podemos. Ο κ. Τσίπρας έγινε πιο... ευρωπαϊστής από πολλούς. Φοράει τη γραβάτα του Γιούνκερ, ξεκαρδίζεται στα γέλια με την Μέρκελ που τον «παίζει» σαν μικρό παιδάκι, κάνει αστειάκια με τους Ευρωπαίους ηγέτες και χαριεντίζεται με την ευρωπαϊκή νομενκλατούρα και τους χαρτογιακάδες. Έτσι για να μην έχετε καμιά αμφιβολία περί της... δεξιάς στροφής ή για να ακριβολογούμε της σοσιαλδημοκρατικής στροφής που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ με πρώτο βιολί τον πρωθυπουργό.

Και εις άλλα με υγεία για τους απανταχού ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ που πίστεψαν ότι εκτός από το ότι δεν θα πληρώνουν πια άλλους φόρους και ΕΝΦΙΑ θα έμπαιναν «καβάλα» και στους δανειστές.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα