Σφίγγει ο κλοιός γύρω από τον Καμμένο

Χοντραίνει το παιχνίδι και σφίγγει ο κλοιός γύρω από τον Πάνο Καμμένο και τι τελικά έκανε στο υπουργείο Άμυνας. Οι καταγγελίες δίνουν και παίρνουν, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι και αληθινές, αλλά το γεγονός ότι και ξένα ΜΜΕ πλέον ασχολούνται με τον υπουργό και τις δραστηριότητές του, αυτό και μόνο δείχνει ότι η κυβέρνηση στριμώχνεται.

Και

πρωταγωνιστικό ρόλο στα όσα βγαίνουν στο φως έχουν δύο… Παπαδόπουλοι. Ο μεσάζων με τα όπλα και ο πρώην σύμβουλος του Τραμπ, ο Ελληνοκύπριος που είχε έρθει και στην Ελλάδα για λογαριασμό του Καμμένου.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο το δημοσίευμα της Washington Post που αναφέρεται στον Γιώργο Παπαδόπουλο, τον πρώην συνεργάτη του Πλανητάρχη, και στις σχέσεις του με τον Καμμένο αλλά και με τον Βλ. Πούτιν, κι εδώ έχει μεγάλο ενδιαφέρον.

Η αμερικανική εφημερίδα περιγράφει τον ρόλο που είχε ο Γ. Παπαδόπουλος στο θέμα με την εμπλοκή της Ρωσίας στην αμερικανική πολιτική σκηνή, τονίζοντας ότι ο Παπαδόπουλος βρέθηκε στην Αθήνα τις ίδιες ημέρες που επισκέφθηκε την ελληνική πρωτεύουσα και ο Ρώσος πρόεδρος.

Στο δημοσίευμα, ο Έλληνας υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος χαρακτηρίζεται φιλο-Ρώσος εθνικιστής που καυχιέται συχνά για τις πολύ καλές διασυνδέσεις του στη Μόσχα. Όταν τον Μάιο του 2016 ο Πούτιν επισκέφθηκε την Αθήνα, ο κ. Καμμένος τον καλωσόρισε με κάθε επισημότητα, όμως την ίδια ημέρα είχε μία ακόμη σημαντική επίσκεψη.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η Washington Post, ο Γιώργος Παπαδόπουλος, ο οποίος δεν είχε κλείσει ακόμη τα 30 ήταν άγνωστος στην Ελλάδα – και όχι μόνο. Όμως ξαφνικά, την ίδια ημέρα με τον Πούτιν βρέθηκε στην Αθήνα, πραγματοποιώντας συναντήσεις στην πόλη και λέγοντας σε χαμηλούς τόνους ότι βρισκόταν στην Αθήνα σε μία λεπτή αποστολή για λογαριασμό του προϊσταμένου του, Ντ. Τραμπ.

Τον Οκτώβριο του 2017, ο Παπαδόπουλος παραδέχθηκε ότι είπε ψέματα στο FBI για τις εκτεταμένες προσπάθειές του να συνδέσει την προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ με ανώτερους Ρώσους αξιωματούχους. Από τότε ο Τραμπ χαρακτηρίζει τον Παπαδόπουλο «εθελοντή χαμηλού επιπέδου».

«Αλλά στην πατρίδα των προγόνων του, ο άνθρωπος που ο Τραμπ χαρακτήρισε τον Μάρτιο του 2016 ως έναν από τους πέντε κορυφαίους συμβούλους του και ένα “εξαιρετικό παιδί”, θεωρείτο σημαντικός συνομιλητής, αρχικά για την εκστρατεία του Τραμπ και αργότερα για τον επερχόμενο πρόεδρο», σημειώνει η Washington Post.

Και συνεχίζει:

«Μπορεί να συνέχιζε ως “ένας δεύτερος ηθοποιός σε πολιτικό θρίλερ”, όπως κάποιος περιέγραψε τη συμπεριφορά του. Όμως όταν καυχήθηκε ότι είχε βοηθήσει τον Τραμπ να κερδίσει τις εκλογές, πολλοί εδώ τον πίστεψαν».

Πριν την εντυπωσιακή πτώση του, έτρωγε και έπινε πλουσιοπάροχα με σημαντικούς εγχώριους επιχειρηματίες, ενώ έλαβε και… τιμές ως αγαπημένο τέκνο της Ελλάδας καθώς βρέθηκε κριτής σε διαγωνισμό ομορφιάς σε ελληνικό νησί!

Είχε επίσης πρόσβαση σε αξιωματούχους στο υψηλότερο επίπεδο της ελληνικής κυβέρνησης, πολλοί από τους οποίους είχαν διασυνδέσεις με τη Ρωσία και συμπάθειες που θα ήταν ασυνήθιστες σε άλλες δυτικές πρωτεύουσες. Ο Π. Καμμένος, συγκεκριμένα, ξεχώριζε τόσο για τις φιλορωσικές του αντιλήψεις, όσο και για την αποφασιστικότητά του να αναπτύξει δεσμούς με τον νεαρό σύμβουλο του Τραμπ.

Παρά το γεγονός ότι η συμφωνία του Παπαδόπουλου με τις αρχές επικεντρώθηκε στα συμβόλαιά του με έναν σκοτεινό και μυστηριώδη καθηγητή από τη Μάλτα που ισχυριζόταν ότι είχε διασυνδέσεις στη Ρωσία, Έλληνες πολιτικοί και αναλυτές υποστηρίζουν ότι ο καλύτερος και πιο προφανής δρόμος για το Μόσχα πέρναγε από την Αθήνα».

Δεν είναι καθόλου τυχαία η σύνδεση Παπαδόπουλου – Πούτιν και στη μέση ο Καμμένος καθώς μην ξεχνάμε ότι οι Αμερικανοί έχουν βάλει στο στόχαστρο τον Ιβάν Σαββίδη. Χαρακτηριστική η πρόσφατη παρέμβαση του Αμερικανού πρέσβη που αναφέρθηκε στην πώληση του ΟΛΘ στον Σαββίδη. Φαίνεται ότι η Ουάσιγκτον δεν… συγχωρεί όσους παίζουν.. ρωσική ρουλέτα.

Την ίδια στιγμή η ΝΔ ανέδειξε κι άλλα στοιχεία για τον έτερο Παπαδόπουλο, τον Βασίλη, μεσάζοντα στην πώληση όπλων στη Σαουδική Αραβία.

«Ο κ. Βασίλης Παπαδόπουλος είναι ο μοναδικός Έλληνας όπλα του οποίου βρέθηκαν στον ISIS. Όποια πέτρα και αν σηκώσεις στο Πεντάγωνο θα βρεις από κάτω τον κ. Παπαδόπουλο. Καλούμε την κυβέρνηση να μας πει αν έχει ελεγχθεί η δραστηριότητα του κ. Παπαδόπουλου, πριν αρχίσει ακόμα να έχει κάποια σχέση με το υπουργείο Άμυνας. Υπάρχει δημόσιο έγγραφο ευρωπαϊκής αρχής με ημερομηνία 26 Ιουλίου 2014, στο οποίο καταγράφηκε η εταιρεία του κ. Παπαδόπουλου από το ευρωπαϊκό σύστημα επιτήρησης πιθανού λαθρεμπορίου όπλων. Η ΝΔ δεν έκανε δουλειές με τον κ. Παπαδόπουλο αλλά η επόμενη κυβέρνηση με τον κ. Καμμένο. Όποιος δεν κάνει δουλειές με τον κ.Παπαδόπουλο δεν έχει λόγο για να ψάξει την εταιρεία. Η τότε ελληνική κυβέρνηση δεν έκανε καμία δουλειά με τον κ.Παπαδόπουλο, άρα δεν είχε λόγο για να την ψάξει», τόνισε η Νέα Δημοκρατία και πλέον εγείρονται πολύ σοβαρά ερωτήματα για το τι ήθελε να κάνει η κυβέρνηση κι όχι ο Καμμένος. Είναι υπουργός Άμυνας μεν αλλά οι αποφάσεις λαμβάνονταν από το ΚΥΣΕΑ με υπογραφή Τσίπρα. Μην το ξεχνάμε αυτό…

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα