Σε ύφεση η φωτιά στην Ζάκυνθο

Το πύρινο μέτωπο στις Μαριές -μετά τον εφιάλτη που έζησαν οι κάτοικοι με τη φωτιά να μπαίνει στο χωριό και να περικυκλώνει τα σπίτια- περνά στην φάση της ύφεσης.

Ωστόσο, δεκάδες πυροσβεστικά οχήματα και υδροφόρες βρίσκονται στους δρόμους του χωριού και περιμετρικά του οικισμού, με τους πυροσβέστες να επιχειρούν προστατεύοντας σπίτια και ανθρώπινες ζωές, όπως επισημαίνει το «imerazante.gr».

Ψάχνουν τους δύο εμπρηστές

Πυροσβέστες και αστυνομικοί σαρώνουν την περιοχή δυτικά των Μαριών, στη Ζάκυνθο, για να συλλάβουν δύο άτομα που αργά το μεσημέρι προσπάθησαν να βάλουν

δύο νέες φωτιές στο νησί – στο οποίο έχουν ξεσπάσει πάνω από 80 φωτιές την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο.

Τους δύο εμπρηστές εντόπισε το πλήρωμα ελικοπτέρου που έκανε ρίψεις νερού για την κατάσβεση της πυρκαγιάς και αμέσως ενημέρωση τις επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας.

Μαζί με ντόπιους, οι ένστολοι κινήθηκαν τάχιστα στην περιοχή που τους ανέφερε το πλήρωμα του ελικοπτέρου και ακόμη σαρώνουν την ευρύτερη περιοχή, σε μια προσπάθεια να βρουν και να ακινητοποιήσουν τους δύο άνδρες.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από την Πυροσβεστική, στο νησί βρίσκεται ήδη κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, το οποίο ερευνά κάθε ενδεχόμενο για τα αίτια που προκάλεσαν αυτόν τον ασυνήθιστα μεγάλο αριθμό πυρκαγιών. Επιπλέον στο νησί έχει μεταβεί ισχυρή αστυνομική δύναμη, προκειμένου να συνδράμει τις προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων και ιδιαίτερα το προανακριτικό έργο.

Όπως αναφέρει το imerazante.gr έγιναν δύο προσαγωγές υπόπτων ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ο ένας συνελήφθη.

Μάχη όλη τη νύχτα με τη φωτιά

Εξαιρετικά δύσκολη ήταν η νύχτα στο χωριό Μαριές στην Ζάκυνθο αφού για δεύτερη συνεχόμενη βραδιά η πυρκαγιά που ξέσπασε το Σάββατο έκαιγε ανεξέλεγκτη.

Αργά το βράδυ της Κυριακής κάηκε ένα σπίτι έξω από τις Μαριές, ενώ λίγο πριν είχαν ξεσπάσει τρεις νέες εστίες φωτιάς σε απόσταση περίπου ενός χιλιομέτρου από το πύρινο μέτωπο.

Συγκεκριμένα την ώρα που η συγκεκριμένη φωτιά είχε οριοθετηθει, εκδηλώθηκαν 3 νέες εστίες σε απόσταση ενός χιλιομέτρου σε πυκνή βλάστηση. Οι φλόγες περικύκλωσαν το χωριό Μαριές, με τους κατοίκους να αρνούνται να το εγκαταλείψουν.

Όλη τη νύχτα στο χωριό βρίσκονταν λεωφορεία του Δήμου Δήμου Ζακύνθου για να απομακρύνουν τους κατοίκους ωστόσο οι κάτοικοι έμειναν μαζί με τους πυροσβέστες δίνοντας μάχη με τις φλόγες, προκειμένου να σώσουν τις περιουσίες τους. Μόνο κάποιοι ηλικιωμένοι ήταν εκείνοι που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το χωριό.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της οι δυνάμεις κατάσβεσης ενισχύονται, σήμερα επιπλέον με 60 πυροσβέστες και 15 οχήματα από την ηπειρωτική Ελλάδα, ενώ, ήδη με το πρώτο φως της ημέρας από αέρος επιχειρεί ο μέγιστος αριθμός διαθέσιμων εναερίων μέσων, για να αντιμετωπιστεί αυτή η δύσκολη πυρκαγιά.

eleftherostypos.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα