Ρύθμιση χρέους: Το νέο… κουτόχορτο της κυβέρνησης

Είναι σε όλους γνωστό ότι το… κουτόχορτο έχει αναχθεί σε εθνικό μας φαγητό. Το τρώμε, από την ηγεσία μέχρι τον τελευταίο πολίτη και ξεχνάμε τι έχει συμβεί, τι θα συμβεί, ποιοι είναι οι εχθροί μας, ποιοι οι φίλοι μας, ποιοι μας τσακίζουν τη ζωή και ποιοι προσπαθούν με αγνά, πατριωτικά αισθήματα να την κάνουν καλύτερη.

Τώρα τελευταία το κουτόχορτο το τρώμε Κυριακές, όταν ψηφίζονται νομοσχέδια που αλλάζουν τη ζωή μας, όπως αυτό που σήμερα θα περάσει από την ελληνική Βουλή με 153 βουλευτές. Και αφού το φάμε ως κυριακάτικο

γεύμα μαζί με την οικογένεια, από Δευτέρα ξεχνάμε τι μας περιμένει και αφήνουμε τον Τσίπρα να κάνει ξανά το δικό του παιχνίδι.

Μην έχετε καμιά αμφιβολία ότι το ίδιο θα συμβεί από αύριο. Διαβάστε τις εφημερίδες που είναι ξεπουλημένες στην κυβέρνηση και θα καταλάβετε. Διαβάστε το Έθνος της Κυριακής, την Αυγή και θα δείτε πιο είναι το νέο «παραμύθι» που θα πουλήσει στους Έλληνες από Δευτέρα ο Αλέξης. Ακούστε τις ομιλίες που έκαναν οι υπουργοί στη Βουλή αυτές τις ημέρες, ειδικά ο Τσακαλώτος, και θα καταλάβετε ποιο είναι το επικοινωνιακό «αντίβαρο» του Μαξίμου στη λαίλαπα που εξαπολύει. Στην απίστευτη φοροεπιδρομή, στα ρουσφέτια που κρύβονται μέσα στο πολυνομοσχέδιο, στην αύξηση του ΕΝΦΙΑ που θα καταργούσε, στην περικοπή του ΕΚΑΣ, στην εξευτελιστική απαίτηση να επιστραφούν λεφτά από χαμηλοσυνταξιούχους, στην απίστευτη βουλευτίνα που έλεγε ότι δεν πίνουν και καπνίζουν ταυτόχρονα οι Έλληνες γι’ αυτό βάζουν φόρους.

Επικοινωνιακό παιχνίδι για να ξεχάσουν οι Έλληνες ότι από την 1η Ιουνίου θα πληρώνουν ακριβότερα τα προϊόντα, ότι θα ξεπουλιούνται τα κόκκινα δάνεια στους ξένους χωρίς δικλείδες ασφαλείας. Και κυρίως ότι εκχωρείται η δημόσια περιουσία για 99 χρόνια.

Το νέο… κουτόχορτο της κυβέρνησης έχει το όνομα… ρύθμιση χρέους. Το είπε κι ο Τσακαλώτος. Ό,τι κι αν πάρουμε στο Eurogroup θα είναι σήμα για να έρθουν οι επενδυτές στην Ελλάδα. Αυτό είναι λοιπόν το κόλπο για να πάθουμε εθνική αμνησία από Δευτέρα. Μια θολή συμφωνία στο Eurogroup της Τρίτης, μια υπόσχεση που θα αφήνει ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα αλλά που σε καμιά περίπτωση δεν θα δίνει άμεση λύση στο πρόβλημα. Το γεγονός και μόνο ότι δεν πάει η Λαγκάρντ στις Βρυξέλλες δεν αφήνει κανένα περιθώριο ότι θα υπάρξει συμφωνία. Τα διάφορα σχέδια που βγαίνουν στο φως για μειώσεις επιτοκίων, επιμήκυνση μέχρι το 2040 ή το 2080 είναι καλά αλλά δεν θα δοθούν έτσι εύκολα. Ίσως το μόνο βιώσιμο σχέδιο που μπορεί να βοηθήσει την Ελλάδα είναι το «σχέδιο Στουρνάρα» που τους έδωσε έτοιμο ο διοικητής της ΤτΕ για να ξεστραβωθούν. Είναι μια μελέτη για 20ετή πλεονάσματα 2% κι όχι 3,5% με συγκεκριμένα μέτρα.

Έτσι θα μπορούσε να καταστεί βιώσιμο το χρέος, να μπορεί η Ελλάδα να αποπληρώνει χρεολύσια, να έχει πλεόνασμα για να κάνει κοινωνική πολιτική και να πετύχει διευθέτηση του χρέους.

Όλα τα υπόλοιπα είναι μια φάρσα της κυβέρνησης, μια αστειότητα που δεν έχει τέλος. Από την Τρίτη το βράδυ θα προσπαθήσουν να μας πουλήσουν «εθνική επιτυχία» μια υπόσχεση χωρίς συγκεκριμένο περιεχόμενο. Το δικό του success story ο Τσίπρας θα το πουλήσει με αίμα. Παραδίδει τη χώρα χειροπόδαρα μόνο και μόνο για μια υπόσχεση. Γιατί δε μας λέει άραγε τι θα περιλαμβάνει η δεύτερη αξιολόγηση τον Οκτώβριο; Γιατί κρύβει επιμελώς ότι θα ανοίξουν θέματα όπως η κατάργηση 13ου και 14ου μισθού; Γιατί δεν διέψευσε τον Φέσσα που το έβαλε στο τραπέζι; Μήπως ο Οκτώβριος θα φέρει και απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων και άλλα πολλά;

Τίποτε από αυτά δεν θα μας πουν. Θα βγουν την Τρίτη το βράδυ να μας πουλήσουν το ψέμα ότι δικαιώθηκαν οι Έλληνες και ότι δεν πήγαν χαμένες οι θυσίες τους.

Όμως, ο κόσμος δεν ενδιαφέρεται όσο νομίζουν για το χρέος. Βλέπει να διαλύεται η καθημερινότητά του χωρίς διέξοδο κι αυτό είναι το πρόβλημά του. Όσο κι αν προσπαθήσουν οι παπαγάλοι του Μαξίμου να γεμίσουν με κουτόχορτο τη χώρα τους λέμε ότι τους πήραμε χαμπάρι. Ξέρουμε τι κάνουν, ξέρουμε που το πάνε. Τους μάθαμε καλά και θα έρθει η ώρα να λογοδοτήσουν. Δεν πιάνουν πια τα κόλπα τους.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα