Ρουβίκωνας για ΔΟΛ: Λέει ψέμματα το Μαξίμου, δεν κάναμε εμείς την επίθεση

Διαψεύδει το μέγαρο Μαξίμου η αναρχική ομάδα Ρουβίκωνας σχετικά με την επίθεση στις εγκαταστάσεις του ΔΟΛ στην Μιχαλακοπούλου.

Το πρωθυπουργικό γραφείο σε άτυπη ενημέρωσή του το Σάββατο είχε επιτεθεί στην Νέα Δημοκρατία ισχυριζόμενο ότι πίσω από την επίθεση ήταν ο Ρουβίκωνας.

Σε κείμενό τους σε σχέση με την επίθεση στις εγκαταστάσεις του Δημοσιογραφικού

Οργανισμού Λαμπράκη (ΔΟΛ) στην οδό Μιχαλοκοπούλου στο κέντρο της Αθήνας τα μέλη του Ρουβίκωνα αναφέρουν ότι «ο Ρουβίκωνας αναλαμβάνει πάντα, άμεσα, την ευθύνη των ενεργειών του, αυτό αν μη τι άλλο το έχουμε αποδείξει και στον πιο κακόπιστο (…) Όχι μόνο δεν είχαμε αναλάβει κάποια ευθύνη (σ.σ. στον ΔΟΛ) αλλά την είχαν αναλάβει άλλοι αγωνιστές με κείμενό τους στο Indymedia».

Υπενθυμίζεται ότι με κείμενό της ομάδα που υπογράφει ως «σύντροφοι, συντρόφισσες από καταλήψεις» ανέλαβε την ευθύνη για τους βανδαλισμούς στις πρώην εγκαταστάσεις του ΔΟΛ: «Σήμερα, 25 Αυγούστου, επιτεθήκαμε με σφυριά, πυροσβεστήρες και μπογιές στο Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη, που στεγάζονται οι εφημερίδες Νέα και Βήμα και το σάητin.gr, ως κίνηση αλληλεγγύης στις καταλήψεις. Δημοσιογράφοι κάτω τα χέρια σας από τους συντρόφους και τις συντροφισσες μας, κάτω τα χέρια από τις καταλήψεις και τις κοινότητές μας. θα ακολουθήσει κείμενο και βίντεο» έγραφε το κείμενο που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή.

Η ανακοίνωση του ΔΟΛ

Νέα ανακοίνωση εξέδωσε ο ΔΟΛ, αναφορικά με την επίθεση που σημειώθηκε χθες βράδυ, με λοστούς και μπογιές, στο παλιό κτίριο του Ομίλου, στη συμβολή των οδών Μιχαλακοπούλου και Παπαδιαμαντοπούλου.

Στην ανακοίνωση, που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα των «Νέων» και απαντά, ουσιαστικά, στο «non paper» του Μεγάρου Μαξίμου, που απέδωσε την επίθεση στον Ρουβίκωνα, αναφέρονται τα εξής:

Αίσθηση προκαλεί η σπουδή των συγγραφέων του κυβερνητικού non paper γα την τρομοκρατική επίθεση στον ΔΟΛ καθώς φαίνεται ότι διαθέτουν εσωτερική πληροφόρηση, αφού μας αποκαλύπτουν ότι πρόκειται για τον Ρουβίκωνα, κάτι που δεν έχει προκύψει με άλλον τρόπο.

Πέραν των ψεμμάτων περί άδειου κτιρίου (από εκεί εκπέμπει ο BHMA FM και υπάρχουν και άλλοι εργαζόμενοι) η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και οι περί αυτού οφείλουν να εξηγήσουν στους πολίτες πώς και από που γνωρίζουν τους δράστες της επίθεσης και γιατί δεν έκαναν κάτι ώστε να απολογηθούν ενώπιον των αρχών.

Πρωτοφανής η πρόκληση, προφανής η απάντηση.

Το Μέγαρο Μαξίμου σε μια πρωτοφανή επίδειξη αδιαφορίας, ανοχής, αν όχι κάτι χειρότερο, αφού πέρασαν πάνω από 18 ώρες, με τη γνωστή μέθοδο των non paper, όχι μόνο δεν καταδικάζει ξεκάθαρα τη χυδαία, τραμπούκικη και τρομοκρατική επίθεση εναντίον της δημοσιογραφίας, αλλά προχωρά ακόμα περισσότερο σε απαράδεκτους συμψηφισμούς.

«Ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Μαρινάκη, με αφορμή μια καταδικαστέα ενέργεια του Ρουβίκωνα ενάντια σε ένα άδειο κτίριο (πρώην γραφεία του ΔΟΛ, άδεια σήμερα), συνεχίζει την προσπάθεια σπίλωσης της κυβέρνησης, με αδιανόητες κατηγορίες –τώρα τη βλέπουν και σε ρόλο… καθοδηγητή! Ούτε μια στοιχειώδη πολιτική ανάλυση δεν μπορούν να κάνουν… Είναι φανερό ότι όταν έχεις μάθει να εκτελείς συμβόλαια δεν έχεις και πολλά περιθώρια για δημοσιογραφία» αναφέρει το Μαξίμου.

Αναφορικά δε με τα περί άδειου κτιρίου που επικαλείται το Μαξίμου, είναι προφανές ότι πρόκειται περί ψεύδους διότι όχι μόνο δεν είναι άδειο αλλά από εκεί εκπέμπει ο ραδιοφωνικός σταθμός BHMA FM ενώ την ίδια ώρα βρίσκονταν και άλλοι εργαζόμενοι.

Είναι προφανές ποιος υποθάλπει, ανέχεται και ενίοτε στοχοποιεί με τις μεθόδους του τη δημοσιογραφία και την ελευθερία της έκφρασης. Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη.

ΝΔ: Πώς ξέρετε ότι πίσω από την επίθεση στον ΔΟΛ βρίσκεται ο Ρουβίκωνας;

Έκθετοι είναι σύμφωνα με ανακοίνωση του αναπληρωτή Τομεάρχη Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας Μάξιμου Χαρακόπουλου οι συντάκτες του χθεσινού non paper του Μεγάρου Μαξίμου για την επίθεση στον ΔΟΛ, καθώς απέδωσαν την ευθύνη της επίθεσης στον Ρουβίκωνα, χωρίς να έχει προηγηθεί κάποια ανάληψη ευθύνης από πλευράς του. Ο κ Χαρακόπουλος καλεί τον Αλέξη Τσίπρα να δώσει άμεσα εξηγήσεις για το περιστατικό καθώς αναρωτιέται πώς γίνεται το Μέγαρο Μαξίμου να γνωρίζει ότι πίσω από την επίθεση βρίσκεται ο Ρουβίκωνας.

eleftherostypos.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα