Πρύτανης ΠΑΜΑΚ: Είμαι στοχοποιημένος από τον Γαβρόγλου

«Αισθάνομαι στοχοποιημένος από τον πολιτικό μου προιστάμενο υπουργό Κώστα Γαβρόγλου» δηλώνει στο “protothema.gr' ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας καθηγητής Αχιλλέας Ζαπράνης



Η χθεσινή ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας εναντίον του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Μακεδονίας έκανε τον κ. Ζαπράνη να αισθάνεται έρμαιο, όπως λέει χαρακτηριστικά «στις ορέξεις του καθενός που μπορεί να θέλει να τον αντιμετωπίζει κατά το δοκούν» και αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να κινηθεί δικαστικά . «Αισθάνομαι θιγμένος και θυμωμένος» λέει ο πανεπιστημιακός που δέχθηκε τα πυρά του υπουργού επειδή

, όπως είπε χαρακτηριστικά μετέφρασε τον όρκο στην τελετή υποδοχής των φοιτητών περί αριστείας από το κείμενο που υποδέχονται τους φοιτητές στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, προκειμένου να τους κάνουν να αισθανθούν οτι ανήκουν σε μία νέα οικογένεια.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου απάντησε με ιδιαίτερα σκληρή ανακοίνωση στον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Καθηγητή Αχιλλέα Ζαπράνη, προτείνοντας του να διαβάσει ενώπιον των φοιτητών το εξής κείμενο:

ΠΡΩΤΟΝ: Δεν θα χρησιμοποιώ εμπρηστικές εκφράσεις στις συνεντεύξεις μου, μιας και η ελληνική γλώσσα διαθέτει λεξικό πλούτο ώστε να μπορώ να εκφράζομαι με ευπρέπεια.

ΔΕΥΤΕΡΟΝ: Δεν θα στέλνω επιστολές στους συναδέλφους μου πρυτάνεις που με γελοιοποιούν, μιας και η αυτογελοιοποίησή μου αντανακλάται και στο Πανεπιστήμιό μου.

ΤΡΙΤΟΝ: Δεν θα διδάσκω σε εννέα μεταπτυχιακά, μιας και δεν είναι σωστό να διπλασιάζω τον μισθό μου σε βάρος νέων επιστημόνων.

ΤΕΤΑΡΤΟΝ: Δεν θα απειλώ ότι θα κλείσω τα μεταπτυχιακά προγράμματα, μιας και η ίδρυση και λειτουργία τους δεν εξαρτάται από εμένα προσωπικά αλλά είναι αποτέλεσμα συλλογικών διαδικασιών.

ΠΕΜΠΤΟΝ: Δεν θα καλώ κάθε λίγο την αστυνομία στο Πανεπιστήμιο, μιας και η Δημοκρατία παρέχει πολλούς τρόπους να επιλύει διαφορές.

ΕΚΤΟΝ Και τέλος, δεν θα ζητήσω από τους φοιτητές και φοιτήτριες να διαβάζουν κείμενα που τους στέλνω, μιας και η αρλουμπολογία πρέπει να έχει όρια.

ΕΒΔΟΜΟΝ: Ως προς την πρόταση του αντιπρύτανη κ. Σαρτζετάκη, να επιβληθούν τέλη εγγραφής στους φοιτητές του ΠΑ.ΜΑΚ., η απάντηση δεν μπορεί παρά να είναι μόνο μία: Αυτά κύριε αντιπρύτανη, όταν ανοίξετε δικό σας «μαγαζί».

Το επίμαχο κείμενο

Το κείμενο του Πανεπιστημίου που μοιράζεται στους πρωτοετείς φοιτητές και προκάλεσε την αντίδραση του υπουργού Παιδείας έχει ως εξής:«Εμείς οι φοιτητές και οι φοιτήτριες του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, καθώς ξεκινάμε τις σπουδές μας, διαβεβαιώνουμε ότι θα συνδράμουμε στη γνώση, θα διατηρήσουμε τις αξίες του Πανεπιστημίου και θα υιοθετήσουμε τη νοοτροπία της αριστείας, μέσα από τη μελέτη και την έρευνα. Εμείς οι φοιτητές και οι φοιτήτριες του Πανεπιστημίου Μακεδονίας διαβεβαιώνουμε ότι θα φροντίσουμε να δρούμε μέσα κι έξω από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας με αξιοπρέπεια, ήθος και θα συμβάλουμε στη διατήρηση ενός περιβάλλοντος ποιότητας, ελευθερίας, δημοκρατίας, αξιοκρατίας και προσωπικής ανάπτυξης».

Πηγή: protothema.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα