Πρώτη φορά... ρουσφετολογικά

Πρώτη φορά αριστερά με ήθος και διαφορετική φωνή από το παλαιό πολιτικό σύστημα. Αυτό πρεσβεύει ο ΣΥΡΙΖΑ εδώ και χρόνια και αυτό είναι που ο Τσίπρας προβάλλει ως το άλλο, το καλύτερο. Χωρίς ρουσφέτια και προεκλογικά δωράκια.

Κι όμως, η πρώτη κυβέρνηση της αριστεράς δεν διαφέρει σε τίποτε από το παλιό, άθλιο μεταπολιτευτικό σύστημα. Ας ρίξει κανείς

μια ματιά στις προσλήψεις ημετέρων που έχουν γίνει, ακόμη και την τελευταία στιγμή, πριν διαλυθεί η κυβέρνηση. Ορισμός δ.σ. σε κρατικές εταιρείες όπως το Κτηματολόγιο, προσλήψεις συμβούλων

από τον υπουργό Σπίρτζη, βολέματα στο υπουργείο Παιδείας από τον Μπαλτά και ορισμένες «ύποπτες» διευθετήσεις που γίνονται σε εταιρείες που έχουν «μπλοκαριστεί» από τα capital control. Δηλαδή εξυπηρετήσεις ημετέρων προκειμένου να βοηθηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ στην προεκλογική εκστρατεία.

Για να μην πούμε και τις συναντήσεις που έχει κορυφαίο στέλεχος της κυβέρνησης και «κολλητός» του Αλέξη, με εκπροσώπους της... ολιγαρχίας και της διαπλοκής που υποτίθεται ότι πολεμά ο ΣΥΡΙΖΑ.

Το αποκορύφωμα της άθλιας συμπεριφοράς της Αριστεράς του... ήθους είναι τα νέα κόλπα που χρησιμοποιούνται. Για παράδειγμα η αναβολή πληρωμής φόρων, ο ΕΝΦΙΑ που πάει για τον Οκτώβριο, η παράταση στην ένταξη της ρύθμισης για τις 100 δόσεις στα ταμεία. Και ήρθε και η ΔΕΗ να... μοιράσει χρήμα. Η διορισμένη από την κυβέρνηση διοίκηση ανακοίνωσε σήμερα πρόγραμμα – μπόνους στους καλοπληρωτές όπως είπε.

Η νέα τιμολογιακή πολιτική προβλέπει μπόνους αλλά και νέα φθηνότερα τιμολόγια για εμπορικούς και βιομηχανικούς καταναλωτές, αλλά και για μεγάλες επιχειρήσεις όπως τράπεζες, σούπερ μάρκετ κλπ.

Συγκεκριμένα, η ΔΕΗ αποφάσισε ότι θα επιστρέψει στους συνεπείς οικιακούς πελάτες το διπλάσιο της αξίας της πάγιας χρέωσης σε κάθε εκκαθαριστικό λογαριασμό για το έτος 2016, δηλαδή σε όσους έχουν εξοφλήσει εμπρόθεσμα τους εκκαθαριστικούς λογαριασμούς του έτους 2015. Με αυτόν τον τρόπο η επιχείρηση επιστρέφει περίπου 30.000.000 ευρώ στους συνεπείς καταναλωτές της.

Δηλαδή για μονοφασική παροχή ρεύματος το όφελος είναι 9,12 ευρώ, για μονοφασική παροχή ρεύματος με νυκτερινό τιμολόγιο το όφελος είναι 21,12 ευρώ, για τριφασική παροχή ρεύματος (απλή) το όφελος είναι 28,8 ευρώ και για τριφασική παροχή ρεύματος που διαθέτει και νυκτερινό τιμολόγιο, το όφελος είναι 40,8 ευρώ.

Γενικά η ΔΕΗ "με τη νέα εμπορική και τιμολογιακή της πολιτική, επιστρέφει συνολικά πάνω από 80.000.000 ευρώ στους πελάτες της, επιβραβεύοντας τους συνεπείς οικιακούς καταναλωτές και στηρίζοντας μικρές, μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις, οι οποίες κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες συμβάλλουν στη διατήρηση θέσεων εργασίας και στην οικονομική ανάπτυξη του τόπου" σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση της επιχείρησης.

Χρήμα υπάρχει στη ΔΕΗ και όλως τυχαίως μοιράζεται προεκλογικά. Πρώτη φορά αριστερά, είπατε τίποτε;

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα